Asuminen

Hyvinvointialue vastuussa 1.1.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Viitasaaren kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Viitasaaren kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Viitasaaren toimipisteet, puhelinnumerot ja verkkoasiointikanavat kootusti hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Me täällä Lehtolassa arvostamme sitä, että asukas pääsee saunomaan, jos niin haluaa. Saunamme lämpiää päivittäin. Yritämme toteuttaa kodinomaisia toiveita kaikkia kunnioittaen. Jos on halukkuutta puuhastella, esimerkiksi leipoa, askarrella, ulkoilla, pelata, hoitaa kukkia, pyrimme luomaan siihen mahdollisuuden. Meillä mölkky mestaruuskin on mahdollista tai osallistuminen joka vuotisiin kesäolympialaisiin.

Hyvä arki syntyy mielekkäästä tekemisestä ja yhdessäolosta. Toimintakyvyn ylläpitäminen ja toimintakyvystä huolehtiminen kuuluu hyvään vanhuuteen. Jokaisella on oikeus parhaaseen mahdolliseen hoitoon ja sairauksien ennalta ehkäisyyn iästä riippumatta. 

Meillä Lehtolassa on sali, johon kokoonnumme viettämään yhteistä aikaa. Päivittäin kokoonnumme yhteisiin ruokailuhetkiin ja televisiosta katsomme toiveohjelmia, elokuvia, luonto-ohjelmia ja kuuntelemme lempiartistien musiikkia.

Meidän asukkaamme tykkäävät letuistamme, yhteisistä leivonnaisista ja makkaranpaistopäivistä, mutta on hyvä varata jotain hyvää herkuteltavaa, oli se sitten suklaata, jäätelöä tai hedelmiä. Herkuilla huonokin päivä voi muuttua hyväksi.
Lemmikkieläimet ovat tervetulleita meille vierailulle. Meillä on vieraillut kissoja, koiria ja jopa ponikin on käynyt asukkaita pihalla tervehtimässä.

Täällä asumiseen sisältyy
 – kaikki apu ja tuki päivittäisissä toimissa
 – kaikki päivän ateriat
 – lääkehoito
 – lääkärin palvelut viikoittain
 – siisteys ja pyykkihuolto
 – inkontinenssisuojat

Tuo tullessasi
– vaatteet ja liinavaatteet
– henkilökohtaiset hygieniatuotteet
– hieman käyttörahaa esim. pieniä retkiä ja ostoksia varten, parturiin ja  jalkahoito yms.
– lääkkeet sinun pitää maksaa itse

Tulostettava muistilista omista tavaroista

Omat tavarat

Hae sivustolta