Omaisille

Hyvinvointialue vastuussa 1.1.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Viitasaaren kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Viitasaaren kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Viitasaaren toimipisteet, puhelinnumerot ja verkkoasiointikanavat kootusti hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Muutto kodista palveluasumisen piiriin koskettaa ikäihmisen omaisia ja lähipiiriä. Ennalta valmistautuminen auttaa molempia osapuolia sopeutumaan tilanteeseen. Yhteyden jatkuminen ja siihen tukeminen kotoa muuton jälkeen on hyvin tärkeää hoitoa tarvitsevan hyvinvoinnin kannalta. Omaiset tarvitsevat myös aikaa sopeutua hoitokodin toimintaan. 

Ikääntyneen sosiaalinen verkosto voi koostua perheen jäsenistä, sukulaisista, ystävistä, tuttavista ja myös ammattiauttajista. Sosiaalinen verkosto toimii ikääntyneelle tärkeänä terveyden edistäjänä edellyttäen, kuinka paljon sosiaalinen verkosto tuottaa apua ja tukea. 

Pyrimme, että jokaiselle asukkaalle löytyisi täällä Lehtolassa asuessa asia, joka on omassa elämässä ollut tärkeä. Omaisena olet avainasemassa kertomassa niistä meille ja toteuttamassa niitä yhdessä meidän kanssamme. Omasta kodista luopuminen ja sopeutuminen uuteen on usein vaikea ja surullinenkin asia. Jos voimavaroja vielä on, toivomme yhteyden omaan kotiin säilyvän Lehtolaan muuton jälkeenkin.

Toivomme kovasti, että omaiset voisivat omalta osaltaan olla osa tätä toimintaa. Viethän läheistäsi kotiin, jos sellaisia toiveita on, käythän ulkoiluttamassa tai vaikka tulet terassikahville Lehtolaan läheisesi luo. Voitte käydä yhdessä erilaisissa tapahtumissa esimerkiksi, vaikka teatterissa, pitemmillä parturi asioilla tai vaikka keskustassa kahvilla. Näillä reissuilla omaiset ovat korvaamattomia.

Omaiset ovat aina tervetulleita seuraamaan meidän toimintaamme, pelejä, letunpaistoa tai vaikka osallistumaan kotaretkelle.
Ilmoittelemme toiminnasta salin ilmoitustaululla. Jos omaisena tunnet epävarmuutta pärjätä, voi henkilökunta olla toiminnassa turvana ja osittain mukanakin.

Toivomme myös, että omaisena tulet hoitajien kanssa juttelemaan milloin vain mieltä askarruttavista asioista. Toivomme, että yhteistyö olisi mutkatonta, koska meillä kaikilla on sama tavoite. Läheisesi hyvinvointi!

Opas omaisille

Hae sivustolta