Ateriapalvelut

Hyvinvointialue vastuussa 1.1.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Viitasaaren kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Viitasaaren kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Viitasaaren toimipisteet, puhelinnumerot ja verkkoasiointikanavat kootusti hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Sairaalan osastoilla, vanhusten asumispalveluissa ja kotipalvelun asiakkaina olevien asiakkaiden ruokapalvelut

Keskustaajaman asiakkailla on mahdollisuus saada kotiin kuljetettuna aamupuuro, lounas tai päivällinen. Keskustan alueella ruoka toimitetaan lämpimänä ja sivukylillä jäähdytettynä. Viikonlopun puuroannokset toimitetaan keskustassa perjantaina. Sivukylille toimitetaan lounasateriat tiistaisin ja perjantaisin. Kotipalveluateriat tilataan kotipalvelun kautta.

Ruokalistasuunnittelu

Perusturvan laitoksissa noudatetaan kuuden viikon kiertävää ruokalistaa. Ruokalistasuunnittelussa ja resepteissä huomioidaan Valtion ravitsemisneuvottelukunnan antamat ikääntyneiden ravitsemissuositukset, jotka ovat juuri päivittyneet (2020). Dieeteissä toteutetaan ruoka-ainevaliot, rakennemuunneltu ja rikastettu valio. Ruokalistalla huomioidaan juhlapäivät ja tapahtumat ja raaka-aineissa vuoden ajan sesonkituotteet ja paikalliset tuotteet. Ruokalistalla otetaan huomioon asiakkaiden ruokailutottumukset ja paikallinen ruokakulttuuri.

Ruokalista julkaistaan sähköisesti Jamix-menupalvelussa. Palvelun voi ladata mobiililaitteeseen.

Hae sivustolta