Lastenvalvojapalvelut

Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan lastenvalvojapalvelut ovat siirtyneet Jyväskylän kaupungille

Lastenvalvojapalvelut Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan osalta ovat siirtyneet Jyväskylän kaupungin lapsioikeudellisiin palveluihin. Lastenvalvojapalvelut sisältävät lapsen isyyden selvittämisen, lapsen huoltoon, asumiseen ja tapaamiseen liittyvät neuvottelut ja sopimusten vahvistamisen sekä lapsen elatussopimusneuvottelut ja näiden sopimusten vahvistaminen. Yhteydenotot jatkossa lastenvalvojaan tapahtuvat Jyväskylän kaupungin lapsioikeudellisiin palveluihin (os. Väinönkatu 6, 40100 Jyväskylä). Jatkossa lastenvalvoja käy noin kerran kuukaudessa Viitasaaren ja Pihtiputaan sosiaalitoimistoissa ja vastaanottoaikoja voi varata Jyväskylän kaupungin lapsioikeudellisista palveluista. Lastenvalvojapalveluissa pyritään myös hyödyntämään etäneuvottelun mahdollisuutta.

Lastenvalvojan puhelinnumero on 014 266 8401, soittoaika maanantaisin ja torstaisin klo 9-10.

Jyväskylän kaupungin lapsioikeudellisten palvelujen sivulta löydät mm. seuraavat palvelut:

  • lastenvalvojapalveluiden puhelinneuvonta keskiviikkoisin klo 10-12
  • chat-palvelut (asiakaspalvelu) maanantaisin klo 15-17 ilman tunnistautumista (ohjaus ja neuvonta yleisellä tasolla)
  • neuvontaa ja ohjausta Jyväskylässä tiistaisin klo 13-15.30 ilman ajanvarausta vuoronumerolla

Sähköisesti varattavat ajat

  • 20 minuutin puhelinneuvonta-aika. Sosiaalityöntekijä-lastenvalvoja neuvoo puhelimitse isyyden selvittämistä sekä lapsen asumista, huoltajuutta, tapaamisoikeutta ja elatusapua koskevissa asioissa.
  • 1,5 tunnin elatus- tai huolto-ja tapaamissopimusneuvotteluaika lapsen asuinalueen sosiaalityöntekijä-lastenvalvojalle. Vanhemmat varaavat yhteisen sopimusneuvotteluajan.
  • 1 tunnin neuvotteluaika elatussopimusten jatkoneuvotteluja varten. Vanhemmat varaavat yhteisen sopimusneuvotteluajan.

Varatessaan aikaa asiakas täyttää varausta koskevat esitiedot ja valitsee vapaista ajoista sopivan. Sähköisesti varatusta ajasta asiakas saa tekstiviestimuistutuksen varaajan puhelinnumeroon.

Hae sivustolta