Depressiohoitaja

Hyvinvointialue vastuussa 1.1.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Viitasaaren kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Viitasaaren kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Viitasaaren toimipisteet, puhelinnumerot ja verkkoasiointikanavat kootusti hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Hyvinvointialueen asiakastiedotteet ja ajankohtaiset uutiset

Depressiohoitaja

Depressiohoitaja on psykiatrinen sairaanhoitaja, joka hoitaa masennuspotilaita yhdessä terveyskeskuslääkärin kanssa ja tekee tarvittaessa yhteistyötä potilaan läheisten kanssa. Vastaanotolle tullaan tavallisesti lääkärin tai sairaanhoitajan ohjaamana.

Depressiohoitajalta saat tietoa masennuksesta ja sen erilaisista hallintakeinoista. Keskusteluhoidoista saat tukea oireiden sietämiseen ja oireita pyritään helpottamaan. Sairaudesta toipumista arvioidaan ja seurataan vastaanotolla.

Depressiohoitaja auttaa löytämään voimavaroja ja korjaamaan muutettavissa olevia epäkohtia. Suunnitelmallinen ja tavoitteellinen yhteistyö tukee masennuksen lääkehoitoa. Depressiohoitaja ohjaa terveysasemilla masennuksen ennaltaehkäisy– ja itsehoitoryhmiä.

Yhteystiedot

Depressiohoitaja
Mari Hakonen
040 552 2124

Viitasaarella
Sairaalatie 6
44500 Viitasaari
tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin

Hae sivustolta