Fysioterapia, apuvälinepalvelut ja puheterapia

Hyvinvointialue vastuussa 1.1.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Viitasaaren kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Viitasaaren kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Viitasaaren toimipisteet, puhelinnumerot ja verkkoasiointikanavat kootusti hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Fysioterapia

Fysioterapian vastaanotoilla tehdään fysioterapeuttisia tutkimuksia, annetaan itsehoitoon, liikkumiseen ja fyysiseen toimintakykyyn liittyvää neuvontaa sekä lyhytkestoista fysioterapiaa Wiitaunionin asukkaille. Vastaanotolle voi tulla terveydenhuoltohenkilökunnan ohjaamana tai varaamalla ajan itse. Fysioterapeutin vastaanotto voi tietyissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa korvata lääkärin vastaanottokäynnin.

Fysioterapiasarjoja voidaan myöntää lääkinnällisenä kuntoutuksena pitkäaikaissairaille ja vaikeavammaisille kuntoutustyöryhmän päätöksellä.

Apuvälinepalvelut

Apuvälineitä voi saada sekä lyhyt- että pitkäaikaislainaan (esim. kyynärsauvat, pyörätuolit, rollaattorit, wc-apuvälineet ja tuet). Lainasopimuksessa määritellään laina-aika. Apuvälinelainaus on maksutonta.

Puheterapia

Puheterapeutti tutkii ja kuntouttaa puheen tuoton ja  ymmärtämisen häiriöitä, äänihäiriöitä ja nielemisvaikeuksia. Puheterapian tavoitteena on, että asiakas pystyy kommunikoimaan ja toimimaan itsenäisesti ja sujuvasti arjessaan.

Palveluajat ja yhteystiedot

Viitasaaren terveysasema
Sairaalantie 4
44500 Viitasaari

Soittoajat:
ma-pe klo 8-9 ja 13-14

Fysioterapia

Fysioterapeutti
Tarja Lehtinen
044 459 7623

Fysioterapeutti
Heli Niskanen
040 669 0628

Fysioterapeutti
Maiju Arkko
044 459 7238

Kuntohoitaja
Merja Kumpulainen
044 459 7434

Apuvälineasiat

Apuvälinepuhelin
044 733 5686
soittoaika ma-pe klo 8-9 ja 13-14

Puheterapeutti

 

Hae sivustolta