Suun terveydenhuolto

Hyvinvointialue vastuussa 1.1.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Viitasaaren kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Viitasaaren kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Viitasaaren toimipisteet, puhelinnumerot ja verkkoasiointikanavat kootusti hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Viitasaaren hammashoitola

Tarjoamme suun terveydenhoidon peruspalvelut, painottaen suun sairauksien ennaltaehkäisyä ja terveyden lisäämistä. Hoidon tarpeen arvion ja henkilökohtaisen hoitosuunnitelman perusteella ajanvaraajamme ohjaavat sinut oikealle suun terveyden ammattilaiselle. Hoitolassa tarjotaan suun terveydenhoidon peruspalvelut, painottaen suun sairauksien ennaltaehkäisyä ja terveyden lisäämistä. Hoidon tarpeen arvion ja henkilökohtaisen hoitosuunnitelman perusteella sinut ohjataan oikealle suun terveyden ammattilaiselle. Huomioithan että emme hoida flunssaoireisia potilaita, lisäksi pesethän hampaasi kotona ennen vastaanotolle tuloa ja huolehdit asianmukaisesti hygienista hammashoitolaan tultuasi.

Ajanvaraus palvelee numerossa 014 4597 277 klo 8-16.   Särkypäivystyksen yhteydenotot klo 8- 9, hammaslääkärin särkypäivystys on jokaisena arkipäivänä joko Viitasaaren tai Pihtiputaan hammashoitolassa. Kiireettömät yhteydenotot klo 9 jälkeen.

Arkipyhinä, iltaisin ja viikonloppuisin särkypäivystykseen hakeudutaan soittamalla päivystysapunumeroon 116 117.  Iltaisin, viikonloppuisin sekä arkipyhinä päivystys järjestetään Jyväskylässä. Yöaikaan päivystyspaikkana toimii Kuopion keskussairaala.

Viitasaaren hammashoitola sijaitsee terveysasemalla osoitteessa Sairaalantie 4, 44500 Viitasaari.

Perumattomasta poisjäännistä perimme 50,80 € 15-vuotta täyttäneiltä. Hammashoitajakäynnit ovat asetuksen mukaisesti maksuttomia.

 

Suun ja hampaiden omahoidon tueksi

HOITOON PÄÄSY (päiv. 1/2023)

Hammaslääkärin kiireetön hoito 4 vk

Suuhygienistin vastaanotto 3 vk

Hammashoitajan vastaanotto 4 vk

Hae sivustolta