Musiikkiopisto

Musiikkiopisto

14.1.2022 Wiitaunionissa sopeutetetaan opistotoimintaa koronatilanteessa – Opetusjärjestelyt ovat kurssikohtaisia
Wiitaunionissa järjestetään musiikki- ja kansalaisopistojen opetus alkuvuonna 2022 Opetus- ja kulttuuriministeriön 12.1.2022 antamien suositusten mukaan. Wiitaunionin johtoryhmän torstaina 13.1.2022 tekemässä päätöksessä on huomioitu paikallinen epidemiatilanne.
Taiteen perusopetuksessa, eli musiikkiopistossa, kaikenikäisten yksilöopetus järjestetään lähiopetuksena. Aikuisten ryhmämuotoisen opetuksen järjestelyt on päätetty ryhmäkohtaisesti. Lasten ja nuorten ryhmäopetus järjestetään lähiopetuksena.
Vapaassa sivistystyössä, eli kansalaisopistossa, lasten ja nuorten kurssit, kaikenikäisten yksilöopetus ja ulkona järjestettävät kurssit toteutetaan normaalisti lähiopetuksena. Lähtökohtana aikuisten ryhmämuotoiselle opetukselle on etäopetus. Jos etäopetusta ei ole mahdollista järjestää, siirretään kurssin aloitusta helmikuun alkuun.
Opiskelijoita tiedotetaan kurssi- ja opetuskohtaisista järjestelyistä ryhmätekstiviestillä perjantain 14.1.2022 aikana opistojen toimesta. Opiskelijoita pyydetään odottamaan tiedotusta ennen yhteydenottoja.

Musiikkiopiston tiedote 7.1.2022:

Valtioneuvosto on linjannut, että aikuisten taiteen perusopetus järjestetään etäopetuksena 16.1.2022 saakka.
Viitasaaren alueen musiikkiopistossa lähiopetuksessa ovat varhaisiän musiikkikasvatuksen oppilaat sekä perusopetuksen ja toisen asteen opiskelijat. Tätä vanhemmille opiskelijoille järjestetään etäopetusta viikolla 2. Seuraamme tilanteen kehittymistä. Lisätietoja rehtorilta puh. 0444597359

Kansalaisopiston ja musiikkiopiston tiedote                    6.8.2021:

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Kansalaisopiston ja musiikkiopiston lukuvuosi 2021–2022 alkaa lähiopetuksena.

Opistojen opetus ja muu toiminta järjestetään OKM:n ja THL:n (5.8.2021) päivitettyjen suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Kaikessa toiminnassa panostetaan väljyyteen, tarpeettomien lähikontaktien välttämiseen sekä hyvään käsihygieniaan. Turvallisuus on yhteinen asiamme, joten suosittelemme henkilökuntaamme sekä yläkouluikäisiä ja sitä vanhempia opiskelijoitamme käyttämään kasvomaskia. Edelleen on tärkeää, että opetukseen osallistutaan vain terveenä ja testiin hakeudutaan matalalla kynnyksellä.

Pandemiatilanteen pitkittyessä on tärkeä huolehtia niin kehon kuin mielenkin hyvinvoinnista. Nauttikaamme siis opistotoiminnan monista mahdollisuuksista, kurssimaistiaisista, uuden oppimisen ilosta ja yhdessä tekemisen voimasta.

Musiikkiopistossamme on myös mahdollisuus etä- ja hybridiopiskeluun. Kysythän tätä mahdollisuutta opiston rehtorilta.

Antoisaa lukuvuoden alkua toivottaen

Jutta Hartojoki

sivistystoimen toimialajohtaja

Ajankohtaista

Ilmoittautuminen musiikkiopistoon, muskariin ja soitinvalmennukseen lukuvuodelle 2021-2022 aukeaa 26.4.2021 klo 9.00. Ilmoittaudu osoitteessa viitasaari.eepos.fi
Katso lisätiedot ilmoittautuminen musiikkiopistoon ja vapaaoppilaspaikan hakeminen -välilehdeltä.

 

Miia Kuusela

Rehtori

044 459 7359 Soita

Pirjo Kumpulainen

Toimistosihteeri

044 4597 305 Soita

Yksikkö

Musiikkiopisto

Musiikkiopistossa on mahdollisuudet moneen

Jo 50 vuotta toiminut Viitasaaren alueen musiikkiopisto antaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista musiikin opetusta.

Viitasaaren alueen musiikkiopisto järjestää laadukasta opetusta musiikin varhaiskasvatuksesta aina musiikin ammattilaisiksi aikoville asti. Musiikkiopiston toimintaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset. Musiikin varhaiskasvatusta tarjotaan pääsääntöisesti 0–7-vuotiaille. Tätä vanhemmat lapset, nuoret ja aikuiset ovat tervetulleita taiteen perusopetukseen.

Musiikkiopistopinnot ovat tavoitteellisia: ne sisältävät instrumenttiopintojen lisäksi yhteismusisointia ja musiikin perusteiden eli teoria-aineiden opiskelua. Musiikkiopisto noudattaa omaa opetussuunnitelmaa, joka perustuu taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin. Musiikkiopistoon voi ilmoittautua läpi vuoden. Musiikkiopistoon otetaan oppilaita sen mukaisesti, mikä on musiikkiopiston kokonaistoiminnan kannalta tarkoituksenmukaista. Kysyntään pyritään vastaamaan oppilaspaikkoja jaettaessa instrumentti- ja kuntakohtaisesti.

Musiikkiopisto järjestää konsertteja ja omia tapahtumia. Musiikkiopisto palvelee Viitasaaren, Pihtiputaan, Kinnulan, Keiteleen ja Lestijärven kuntien opiskelijoita, mutta oppilaita voi olla myös muista kunnista.

Lisätietoa opinnoista löydät opiskelijan oppaasta.

Ilmoittaudu musiikkiopistoon, muskariin ja soitinvalmennukseen lukuvuodelle 2021–2022 26.4.2021 alkaen  Eepoksessa.

 

Seuraa meitä Facebookissa!

Seuraa meitä Instagramissa!

Katso videoita Youtubessa!

Hae sivustolta