Musiikkiopisto

Viitasaaren alueen musiikkiopisto tiedottaa

Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta tiedottavat koronavirustilanteeseen liittyen:

Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta tiedottavat koronavirusepidemian osalta seuraavaa:

 

Koronavirustilanteen vuoksi kaikki musiikkiopiston ryhmämuotoinen opetus keskeytetään tästä päivästä lähtien. On tärkeää että lievästikin oirehtivat lapset, nuoret ja aikuiset jäävät kotiin sairastamaan. Lisäksi joudumme valitettavasti perumaan kaikki loppukevään konsertit. Tiedotamme tilanteesta tarpeen mukaan. Kiitos ymmärryksestä!

 

Musiikkiopisto

Opetus alkaa elokuussa 2020.

Musiikkileikkikoulu ja soitinvalmennus

Ilmoittautuminen osoitteessa
viitasaari.eepos.fi

Ryhmien aikataulut ilmoitetaan koteihin sähköpostitse ennen lukukauden alkua.

Lisätietoja kansliasta tai musiikkiopisto@viitasaari.fi

Pirjo Kumpulainen

Kanslisti

044 4597 305 Soita

Yksikkö

Musiikkiopisto

Musiikkiopistossa on mahdollisuudet moneen

Jo 50 vuotta toiminut Viitasaaren alueen musiikkiopisto antaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista musiikin opetusta.

Viitasaaren alueen musiikkiopisto järjestää laadukasta opetusta musiikin varhaiskasvatuksesta aina musiikin ammattilaisiksi aikoville asti. Musiikkiopiston toimintaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset. Musiikin varhaiskasvatusta tarjotaan pääsääntöisesti 0–7-vuotiaille. Tätä vanhemmat lapset, nuoret ja aikuiset ovat tervetulleita taiteen perusopetukseen.

Musiikkiopistopinnot ovat tavoitteellisia, ja sisältävät instrumenttiopintojen lisäksi yhteismusisointia ja musiikin perusteiden eli teoria-aineiden opiskelua. Musiikkiopisto noudattaa omaa opetussuunnitelmaa, joka perustuu taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin. Musiikkiopistoon voi ilmoittautua läpi vuoden. Oppilaaksi otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu musiikkiopistoon, muskariin ja soitinvalmennukseen lukuvuodelle 2019 – 2020  Eepoksessa.

Musiikkiopisto järjestää konsertteja ja omia tapahtumia. Musiikkiopisto palvelee Viitasaaren, Pihtiputaan, Kinnulan, Keiteleen ja Lestijärven kuntien opiskelijoita, mutta oppilaita voi olla myös muista kunnista.

Seuraa meitä Facebookissa!


Musiikkiopiston osastot

Musiikkileikkikoulu 0-6 -vuotiaille

Soitinvalmennus 6-7 -vuotiaille

Musiikin perusopinnot n. 6-16 -vuotiaille
Musiikin perusopintojen päättötodistus sisältää seuraavat opintokokonaisuudet: instrumentissa tasosuoritus 3, yhteissoitto, yleiset aineet: musiikin perusteet 1-4.

Musiikkiopisto
Musiikin perusopinnot suorittaneille. Valmistaa musiikin ammattiopintoihin sekä muihin ammattiopintoihin, joissa musiikkiopisto-opinnot lasketaan hyväksi. Musiikkiopiston päättötodistus sisältää: instrumenttitutkinto I, yhteissoitto, yleiset aineet: musiikin perusteet I, säveltapailu I, kenraalibasso (soitto ja kirjoitus) tai yleinen musiikkitieto I.

Aikuisosasto
17 -vuotiaille ja sitä vanhemmille musiikin harrastajille.


Yhteissoittoryhmät

Varsinaisten osastojen lisäksi musiikkiopistolla on yhteissoittoryhmiä, joissa oppilaat saavat ohjausta omissa instrumenteissaan viikoittaisissa harjoituksissa. Tähän toimintaan voivat osallistua myös muut, kuin musiikkiopiston varsinaiset opiskelijat:

  • Bändit
  • Lauluryhmät
  • Harmonikkaorkesteri
  • Jousiorkesteri, minijouset

Hae sivustolta