Musiikkiopisto

Musiikkiopisto

Ajankohtaista

Perjantaina 5.3. kokoontuneen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkin mukaan uusiin rajoitustoimenpiteisiin ei ole sairaanhoitopiirin alueella tarvetta. Talviloman jälkeen Wiitaunionissa jatketaan lähiopetuksessa kaikissa kouluissa. Harrastustoimintaa voi jatkaa suosituksia noudattaen. Viitasaaren alueen musiikkiopiston ja Viitaseudun opiston toiminta jatkuu toistaiseksi kaikissa toimipisteissä lähiopetuksena OPH:n ohjeistuksen mukaan. Lisätietoja rehtorilta 044 4597 359/Miia Kuusela

Wiitaunionin johtoryhmä totesi maanantaina 1. maaliskuuta, että koronatilanne Pihtiputaalla ja Viitasaarella on edelleen rauhallinen. Yli 12-vuotiaiden harrastustoimintaa ei nähty tarpeelliseksi rajoittaa. Kinnulan kunta tiedotti 26. helmikuuta, että se odottaa alueellisen koronanyrkin suosituksia ja aluehallintoviraston päätöksiä, eikä uusia rajoituksia tai suosituksia annettu. Keiteleen kunta tiedotti 25. helmikuuta, etteivät poikkeusolojen sulkurajoitukset vielä koske Pohjois-Savon maakuntaa. Näin ollen Viitasaaren alueen musiikkiopiston toiminta jatkuu toistaiseksi kaikissa toimipisteissä lähiopetuksena OPH:n ohjeistuksen mukaan. Tästä osoitteesta voit tutustua ko. ohjeistuksiin: https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/taiteen-perusopetuksen-jarjestaminen-112021-alkaen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 31.3.2021 asti voimassa olevan rajoituksen mukaan musiikkiopisto ei järjestä Viitasaaren, Pihtiputaan ja Kinnulan alueella yli 10 hengen yleisötilaisuuksia kuten konsertteja. Musiikkiopisto ei myöskään järjestä yli 20 hengen yleisötilaisuuksia Keiteleellä ajalla 23.2.-22.3.2021 Itä-Suomen aluehallintoviraston rajoituspäätöksen vuoksi.

1.3.2021 Niina Rautanen, vararehtori

Kansalaisopiston ja musiikkiopiston tiedote elokuu 2020

Kansalaisopiston ja musiikkiopiston lukuvuosi alkaa lähiopetuksena.

Opetus järjestetään Opetushallituksen ja THL:n suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Kaikessa toiminnassa panostetaan hyvään hygieniaan, väljyyteen sekä tarpeettomien lähikontaktien välttämiseen.

Edelleen tärkeintä on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä sekä muistaa että opetukseen osallistutaan terveenä.

Wiitaunionin johtoryhmä seuraa tilannetta tiiviisti ja kaikista mahdollisista muutoksista tiedotetaan ajantasaisesti.

Antoisaa ja turvallista lukuvuoden alkua toivottaen

Jutta Hartojoki

sivistystoimen toimialajohtaja

Miia Kuusela

Rehtori

044 459 7359 Soita

Pirjo Kumpulainen

Kanslisti

044 4597 305 Soita

Yksikkö

Musiikkiopisto

Musiikkiopistossa on mahdollisuudet moneen

Jo 50 vuotta toiminut Viitasaaren alueen musiikkiopisto antaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista musiikin opetusta.

Viitasaaren alueen musiikkiopisto järjestää laadukasta opetusta musiikin varhaiskasvatuksesta aina musiikin ammattilaisiksi aikoville asti. Musiikkiopiston toimintaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset. Musiikin varhaiskasvatusta tarjotaan pääsääntöisesti 0–7-vuotiaille. Tätä vanhemmat lapset, nuoret ja aikuiset ovat tervetulleita taiteen perusopetukseen.

Musiikkiopistopinnot ovat tavoitteellisia: ne sisältävät instrumenttiopintojen lisäksi yhteismusisointia ja musiikin perusteiden eli teoria-aineiden opiskelua. Musiikkiopisto noudattaa omaa opetussuunnitelmaa, joka perustuu taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin. Musiikkiopistoon voi ilmoittautua läpi vuoden. Musiikkiopistoon otetaan oppilaita sen mukaisesti, mikä on musiikkiopiston kokonaistoiminnan kannalta tarkoituksenmukaista. Kysyntään pyritään vastaamaan oppilaspaikkoja jaettaessa instrumentti- ja kuntakohtaisesti.

Musiikkiopisto järjestää konsertteja ja omia tapahtumia. Musiikkiopisto palvelee Viitasaaren, Pihtiputaan, Kinnulan, Keiteleen ja Lestijärven kuntien opiskelijoita, mutta oppilaita voi olla myös muista kunnista.

Lisätietoa opinnoista löydät opiskelijan oppaasta.

Ilmoittaudu musiikkiopistoon, muskariin ja soitinvalmennukseen lukuvuodelle 2020–2021 23.4.2020 alkaen  Eepoksessa.

 

Seuraa meitä Facebookissa!

Hae sivustolta