Musiikkiopisto

Viitasaaren alueen musiikkiopisto tiedottaa

Musiikkiopisto

Syyslukukauden 2020 alkaminen

Musiikkiopisto

Opetus alkaa maanantaina 17.8.2020.  Opettaja ottaa yhteyttä ennen opetuksen alkua ja sopii soittotunnin ajankohdasta.

Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja rehtori Miia Kuuselalta, p. 044 459 7359.

Kansalaisopiston ja musiikkiopisto tiedote elokuu 2020

Kansalaisopiston ja musiikkiopiston lukuvuosi alkaa lähiopetuksena.

Opetus järjestetään Opetushallituksen ja THL:n suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Kaikessa toiminnassa panostetaan hyvään hygieniaan, väljyyteen sekä tarpeettomien lähikontaktien välttämiseen.

Edelleen tärkeintä on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä sekä muistaa että opetukseen osallistutaan terveenä.

Wiitaunionin johtoryhmä seuraa tilannetta tiiviisti ja kaikista mahdollisista muutoksista tiedotetaan ajantasaisesti.

Antoisaa ja turvallista lukuvuoden alkua toivottaen

Jutta Hartojoki

sivistystoimen toimialajohtaja

 

Musiikkileikkikoulu ja soitinvalmennus

Alkaa viikolla 34.

Huom. Muskarissa ja soitinvalmennuksessa on vielä vapaita paikkoja. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmien aikataulut ilmoitetaan koteihin sähköpostitse ennen lukukauden alkua.

Ilmoittautuminen musiikkiopistoon, musiikkileikkikouluun ja soitinvalmennukseen osoitteessa viitasaari.eepos.fi

Lisätietoja kansliasta, p. 044 459 7305, s.posti: musiikkiopisto@viitasaari.fi

Pirjo Kumpulainen

Kanslisti

044 4597 305 Soita

Yksikkö

Musiikkiopisto

Musiikkiopistossa on mahdollisuudet moneen

Jo 50 vuotta toiminut Viitasaaren alueen musiikkiopisto antaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista musiikin opetusta.

Viitasaaren alueen musiikkiopisto järjestää laadukasta opetusta musiikin varhaiskasvatuksesta aina musiikin ammattilaisiksi aikoville asti. Musiikkiopiston toimintaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset. Musiikin varhaiskasvatusta tarjotaan pääsääntöisesti 0–7-vuotiaille. Tätä vanhemmat lapset, nuoret ja aikuiset ovat tervetulleita taiteen perusopetukseen.

Musiikkiopistopinnot ovat tavoitteellisia, ja sisältävät instrumenttiopintojen lisäksi yhteismusisointia ja musiikin perusteiden eli teoria-aineiden opiskelua. Musiikkiopisto noudattaa omaa opetussuunnitelmaa, joka perustuu taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin. Musiikkiopistoon voi ilmoittautua läpi vuoden. Musiikkiopistoon otetaan oppilaita sen mukaisesti, mikä on musiikkiopiston kokonaistoiminnan kannalta tarkoituksenmukaista. Kysyntään pyritään vastaamaan oppilaspaikkoja jaettaessa instrumentti- ja kuntakohtaisesti.

Ilmoittaudu musiikkiopistoon, muskariin ja soitinvalmennukseen lukuvuodelle 2020–2021 23.4.2020 alkaen  Eepoksessa.

Musiikkiopisto järjestää konsertteja ja omia tapahtumia. Musiikkiopisto palvelee Viitasaaren, Pihtiputaan, Kinnulan, Keiteleen ja Lestijärven kuntien opiskelijoita, mutta oppilaita voi olla myös muista kunnista.

Seuraa meitä Facebookissa!


Musiikkiopiston osastot

Varhaisiän musiikkikasvatus:

Musiikkileikkikoulu 0–6-vuotiaille

Soitinvalmennus 6–7-vuotiaille

Musiikin perusopinnot 7–17-vuotiaille
Musiikin perusopintojen päättötodistus sisältää seuraavat opintokokonaisuudet: instrumentissa tasosuoritus 3, yhteissoitto, yleiset aineet: musiikin perusteet 1–4.

Musiikkiopisto
Musiikin perusopinnot suorittaneille. Valmistaa musiikin ammattiopintoihin sekä muihin ammattiopintoihin, joissa musiikkiopisto-opinnot lasketaan hyväksi. Musiikkiopiston päättötodistus sisältää: instrumenttitutkinto I, yhteissoitto, yleiset aineet: musiikin perusteet I, säveltapailu I, kenraalibasso (soitto ja kirjoitus) tai yleinen musiikkitieto I.

Aikuisosasto
17-vuotiaille ja sitä vanhemmille musiikin harrastajille.


Yhteissoittoryhmät

Varsinaisten osastojen lisäksi musiikkiopistolla on yhteissoittoryhmiä, joissa oppilaat saavat ohjausta omissa instrumenteissaan viikoittaisissa harjoituksissa. Tähän toimintaan voivat osallistua myös muut, kuin musiikkiopiston varsinaiset opiskelijat:

  • Bändit
  • Lauluryhmät
  • Harmonikkaorkesteri
  • Jousiorkesteri, minijouset

Hae sivustolta