Säpe-hanke 2021–2022

Säpe-hanke 2021–2022

Säpe-hanke on Viitasaaren alueen musiikkiopiston ja Jokilaaksojen musiikkiopiston yhteinen sävellyspedagogiikan kehittämishanke. Hankkeen tarkoituksena on kehittää säveltämisen ohjausta ja opetusta alueen musiikkiopistoissa.

Osana hanketta järjestetään taiteen perusopetuksen oppilaille sävellysleiri Musiikin aika-festivaalin yhteyteen kesällä 2022. Leiri järjestetään yhteistyössä Suomen Säveltäjät ry:n ja Musiikin aika -festivaalin kanssa. Leirin ohjaajina toimivat säveltäjät Minna Leinonen, Markku Klami ja Tapio Lappalainen. Leirin loppukonsertti on osa Musiikin ajan ohjelmaa.

Hanke aloitettiin Viitasaaren alueen musiikkiopiston osalta syksyllä 2021 Jokilaaksojen musiikkiopiston lehtori, säveltäjä Sanna Ahvenjärven kahdella koulutuksella musiikkiopiston opettajille. Opettajat saivat työkaluja ja innostusta sävellystöiden ohjaamiseen niin instrumenttiopetuksessa kuin hahmotusaineidenkin tunneilla. Syksyn aikana oppilaat ovat saaneet sävellystunteja Ahvenjärven johdolla.

Syksyn aikana on tehty myös sävellyspedagogiikkaan liittyviä hankintoja: mm. kosketinsoittimia, kuulokkeita sekä oktofonisen kuuntelujärjestelmän hankinta sekä suunniteltu kevään koulutuksia sekä kesän sävellysleiriä.

Joulukuussa 2021 järjestetään ensimmäistä kertaa Viitasaaren alueen musiikkiopiston oppilaiden sävellyskonsertti.

Keväällä 2022 Viitasaarella järjestetään sävellystuntien lisäksi säveltäjä, Jokilaaksojen musiikkiopiston lehtori Tapio Lappalaisen koulutuksia niin opettajille kuin oppilaille. Keväällä on tarkoitus järjestää myös toinen oppilaiden sävellyskonsertti.

Tulossa

Tiistaina 7.12. klo 19.00
Viitasaaren teatteri
Oksia-sävellyskonsertti

Musiikkiopiston oppilaiden sävellyksiä.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

 

Johannes Lintunen

Hankekoordinaattori

040-966 3695 Soita

Hae sivustolta