Kaupungin tunnukset ja slogan

Kaupungin brändi viestii yhdessä tekemisen meininkiä ja lupaa samalla sujuvaa ja mutkatonta elämää perheen ja yrittäjyyden parissa. Luonto, rauha ja hyvä olo ovat läsnä Viitasaarella.

Viitasaaren kaupungin brändikäsikirja

Viitasaaren kaupungin visuaalisen ilmeen perustana ovat kaupungin tunnus ja vaakuna. Tunnuksen ja vaakunan käytössä tulee noudattaa kaupungin ohjeistuksia.

Graafinen ohjeistus

Viitasaaren kaupungilla on käytössään graafinen ohjeistus. Ohjeistus määrittelee Viitasaari-logon käyttökohteet ja sen oikeaoppisen käytön eri yhteyksissä.

Viitasaaren logo

Viitasaaren logo on puhdas tekstilogo, jonka ilmeikkyys syntyy sen monipuolisesta käytöstä. Yhdessä sloganin ja piirroshahmojen kanssa se muodostaa tukevan rungon, jonka ympärillä voi tapahtua kaikkea mukavaa ja yllättävää. Kaupungin vaakunan kanssa käytettynä logo on asiallinen ja rauhallinen komplementti vaakunan puhtaalle muotokielelle.

Viitasaaren slogan

Viitasaaren kaupungin slogan on ”Pikkasen parempi periferia”

Viitasaari logoon voi yhdistää myös kaupungin sloganin graafisten ohjeiden mukaisesti.

Viitasaaren vaakuna

Viitasaaren vaakunan aihe viittaa sisävesikalastuksen muinaiseen merkitykseen alueella. Vaakunan selitys on ”punaisessa kentässä seitsemän kokonaan hopeista uivaa muikkua asetettuina 1+2+1+2+1.” Vaakunan on suunnitellut Olof Eriksson, ja Viitasaaren kunnanvaltuusto hyväksyi sen kokouksessaan 7. huhtikuuta 1952.

Kaupunginhallitus on 12.8.2019 hyväksynyt vaakunan ja logon käyttöä koskevat ohjeet.

Lue myös

Laskutus ja maksaminen

Lue lisää

Kirjaamo- ja arkistopalvelut

Lue lisää

Saavutettavuusseloste

Lue lisää

Kaupungin julkaisut

Lue lisää

Asiointipiste

Lue lisää

Hankinnat ja tarjouspyynnöt

Lue lisää

Avustukset ja stipendit

Lue lisää

Asioi verkossa

Lue lisää

Tietosuoja/GDPR

Lue lisää

Hae sivustolta