15-vuotias lukiolainen kaupunginjohtajaksi – Johanna Pasanen pääsee kokeilemaan Viitasaaren johtamista tyttöjen päivänä

Julkaistu 03.10.2023

Viitasaaren kaupunginjohtaja vaihtuu tyttöjen päivänä, keskiviikkona 11.10.2023, kun 15-vuotias Johanna Pasanen ottaa tehtävät hoitaakseen päivän ajaksi. Viitasaarella haettiin tyttöä kaupunginjohtajaksi teemapäivän ajaksi avoimella haulla Planin #GirlsTakeover-kampanjan innoittamana.

”Jännittää aika paljon. Olen lukion opiskelijakunnan hallituksessa ja päätin hakea kaupunginjohtajaksi, sillä se vaikutti mielenkiintoiselta.”

Viitasaaren lukiossa opiskeleva Pasanen on avoin päivän tuomille kokemuksille päätöksenteosta ja muusta toiminnasta. Hänen avustajanaan päivän ajan on varsinainen kaupunginjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen.

”Päivän aikana kiinnostaa nähdä, miten kaupungissa toimitaan ja tehdään päätöksiä. Tällä hetkellä ei ole varsinaisia ennakko-odotuksia.”

Päivän teemana on tytöt ja urheilu. Viitasaaren tyttöjen päivän kaupunginjohtajalla on 300 euron budjetti käytettävänä, ensisijaisesti päivän teemaan liittyen.

”Voisin tällä budjetilla hankkia kouluihin ja kerhoihin liikuntavälineitä. Kiinnostaisi myös parantaa teiden ja muiden kulkuväylien kuntoa.”

Kampanja järjestetään Viitasaarella toista kertaa, edellisen kerran tyttö oli kaupunginjohtajana syksyllä 2021. Valinta suoritettiin arpomalla henkilö kiinnostuksestaan ilmoittaneiden Viitasaarella asuvien, opiskelevien tai työskentelevien 15-18-vuotiaiden tyttöjen keskuudesta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta