Satamat ja venepaikat

Satamat ja venepaikat

Elinympäristön ja asumisen palvelualue ylläpitää veneilijöille vuokrattavia laituripaikkoja ja maallevetopaikkoja.

Laituripaikkoja ja veneen maalle vetopaikkoja vuokrataan kotisatamista Myllärinpuistossa, Kurkelassa ja Hietalan rannassa. Porthanin kotisatamassa on peräpoijupaikkoja lähinnä isommille veneille.

Kaupunki vuokraa myös Luotolansaaren sataman venepaikkoja, lue lisää tiedotteesta.

Elinympäristön ja asumisen palvelualue laskuttaa venepaikkamaksut ennen veneilykauden alkua, kuitenkin viimeistään kesäkuussa. Veneilijä saa kesäkaudeksi venepaikan maksamalla laskussa mainitun venepaikan vuokran määräpäivään mennessä.

Venepaikat vuokrataan keväisin veneilykaudeksi (1.4. – 31.10.) kerrallaan. Vapaita venepaikkoja voi vuokrata myös veneilykauden aikana. Käytännössä venepaikkavarausta ei tarvitse uusia vuosittain, vaan paikkavaraus säilyy, mikäli irtisanomista ei tehdä kauden päätyttyä.

Peruutus / irtisanominen venepaikasta tulee tehdä viimeistään ennen kauden alkua, helmikuun loppuun mennessä.

Rakennettujen venepaikkojen lisäksi veneitä voi kunnan luvalla säilyttää kunnan omistamilla ranta-alueilla, rakentamattomilla venepaikoilla eli ns. puskapaikoilla. Ilman venevalkamaoikeutta (MML)ei kunnan ranta-alueita saa käyttää veloituksetta veneiden säilytykseen. Venevalkamaoikeus tai oikeus yhteiseen maa-alueeseen oikeuttaa vain kyseisen alueen käyttöön, ei esim. rakennetunvenepaikan käyttöön.

Venepaikan vuokraajan on pidettävä tietonsa ajan tasalla veneen paikkavarausjärjestelmässä (puhelinnumero, osoite, sähköpostisosoite ja veneen tiedot). Rakentamattomien venepaikkojen osalta (ns. puskapaikat) vuokraajan tulee ilmoittaa myös veneen sijaintitieto (lähin osoite tai sijainti koordinaatit). Väärien tietojen antamisessa seuraa paikan menetys.

Maksamattomilla paikoilla tai vuokrausehtojen vastaisesti olevat veneet:

Mikäli veneen omistaja/haltija ei kehotuksesta huolimatta poista venettä paikalta siirtokehotuksessa määrättyyn päivään mennessä, vene voidaan siirtää kunnan varastoon.
Tämän jälkeen omistaja/ haltija voi lunastaa veneensä maksamalla erääntyneet maksut sekä siirto- ja säilytyskustannukset ja noutamalla vene varastoalueelta.
Veneitä säilytetään kunnan varastossa 3 kk. Tämän jälkeen lunastamatta jääneet veneet siirtyvät kunnan omaisuudeksi.

Mervi Kauppinen

toimistosihteeri

040 171 7516 Soita

Yksikkö

Elinympäristön ja asumisen palvelut

Vesa Pulkkinen

yhdyskuntatekniikan työnjohtaja

040 194 5119 Soita

Yksikkö

Elinympäristön ja asumisen palvelut

Toimipaikka

Kaupungintalo
Keskitie 10
44500 Viitasaari

Hae sivustolta