Ammatillinen- ja aikuiskoulutus

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Tekemällä oppii! Amiksessa opiskellessasi pääset käyttämään sekä päätä että käsiä, sillä opiskelu on luonteeltaan hyvin käytännönläheistä. Opiskelemalla itsellesi ammatillisen tutkinnon saat tietenkin tutkintotodistuksen, mutta ennen kaikkea rutkasti sellaista ammattiosaamista, josta on iloa ja hyötyä työelämässä.

Ammatillinen opiskelu vaatii paljon, mutta vastineeksi saa itseluottamusta, ystäviä, opiskelijaelämää sekä ammatillisen osaamisen avulla työpaikan ja mahdollisuuksia työelämässä tai jatko-opiskelussa. Ammattitaito on tulevaisuuden rakentamisessa elintärkeää!

POKE on opiskelijoitaan varten. Opintojen aikana tarvitaan yhteistyötä opiskelijoiden, opettajien ja työelämän kanssa. Opiskelijapalvelut ja -edut ovat käytettävissä tukemaan opintoja.

Ammattiopisto Spesia

Viitasaarella toimii Ammattiopisto Spesia. Spesia tarjoaa ammatillista ja valmentavaa koulutusta nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa.

Spesia on ammatillinen erityisoppilaitos, joka aloitti toimintansa 1.1.2018. Spesia syntyi, kun Bovallius-ammattiopisto ja Validia Ammattiopisto yhdistyivät.

Ammattiopiston opiskelijat ovat mahtava joukko nuoria ja aikuisia, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa. Erityisen tuen tarve voi liittyä esimerkiksi oppimisvaikeuksiin, fyysisiin rajoitteisiin tai sosiaalisiin haasteisiin.

Spesian monipuolisesta koulutustarjonnass aon ammatilliseen perustutkintoon johtavaa koulutusta, valmentavaa koulutusta sekä tuettua oppisopimuskoulutusta. Spesia tarjoaa myös erityisen tuen asiantuntijapalveluita.

Hae sivustolta