Avoin korkeakouluopetus

Kaupunki tukee viitasaarelaisten avoimen korkeakoulun opintoja stipendeillä, lue lisää ja hae avustus!

Avoimia korkeakouluopintoja Viitasaarella

Jyväskylän yliopiston Avoin yliopisto (JY) ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulun avoin AMK (JAMK) tarjoavat Viitasaarella avointa korkeakouluopetusta. Viitasaarella korkeakouluopintoja koordinoi Osaamiskeskus Lennätin, jossa lähiopetus toteutetaan. Opintotarjontaa rakennetaan alueellisen koulutustarpeen pohjalta yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Tutustu opintomahdollisuuksiin ja ilmoittaudu mukaan!

Avoimet korkeakouluopinnot ovat avoimia kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Voit opiskella työn tai muiden opintojen ohessa, tavoitteellisesti tai pelkästä mielenkiinnosta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi.

Syksyn 2020 opinnot Viitasaarella

YJOA2170 Henkilöstöjohtamisen perusteet (JY)

Hyvä johtajuus on organisaation kriittinen menestystekijä. Etenkin digimurroksessa syvällinen teorian ja käytännön ylittävä ote on keskeisessä asemassa. Tällä opintojaksolla perehdyt monipuolisesti henkilöstöjohtamisen keskeisiin teorioihin, käytäntöihin ja tuleviin trendeihin.

Jaksolla on suoritustapana oppimistehtävä. Viitasaaren ryhmälle järjestetään oma aloituspäivä la 24.10. klo 10-14 verkkovälitteisesti koronatilanteesta johtuen. Ryhmällä on tuolloin mahdollisuus sopia yhteisestä jakson suoritusrytmistä. Jaksolla on opiskelun tukena laaja kattaus opetustallenteita. Tallenteiden ja kurssikirjallisuuden avulla tutustut henkilöstöjohtamisen osa-alueisiin, kuten rekrytointiin, osaamisen kehittämiseen ja työhyvinvointiin. Opit myös strategisen henkilöstöjohtamisen ja organisaatiokulttuurin merkityksestä ihmisten johtamisessa. Oppimistehtävä koostuu esseestä, pelillisestä osuudesta, case-tehtävästä ja henkilöstöstrategian laatimisesta.

Jaksolla on esitietona Viitasaarellakin keväällä järjestetty YTTP1110 Johtamisen ja johtajuuden perusteet jakso tai vastaavat tiedot. Jos sinulta puuttuu esitiedot, voit ilmoittautua avoimeen opiskelemaan jaksoa henkilöstöjohtamisen jakson rinnalla: https://www.avoin.jyu.fi/opinto-opas/fi/opintojakso/yttp1110/ (ilmoittautuminen ”Ilmoittaudu opintoihin” välilehden kautta). Kannattaa aloittaa esitietokurssi heti.

Linkki ilmoittautumiseen: https://korppi.jyu.fi/kotka/course/student/generalCourseInfo.jsp?course=247567

Aikuiskasvatustiedettä ja henkilöstöjohtamisen opintoja ryhmässä opiskellen

Aikuiskasvatustieteen perusopintokokonaisuuden (25 op) opinnot alkoivat keväällä 2020 ja jatkuvat suunnitelman mukaisesti.

Kevään 2021 opinnot

Kasvatustieteen perusopinnot 25 op (JY)

Sosiaalityön perusteet, infotilaisuus 12.11.2020

Kiinnostuksensa sosiaalityön opinnoista voi tilaisuuteen ilmoittautumisen lisäksi kertoa yliopiston Korppi-järjestelmässä ennakkoilmoittautumalla. Ilmoittautumisesta ei muodostu maksuja tai synny opinto-oikeutta, mutta saamme tietää opinnoista kiinnostuneiden alustavan määrän. Ennakkoilmoittautuminen vaatii rekisteröitymistä verkkopankkitunnusten tai mobiilitunnisteen avulla.

Lähihoitajasta sairaanhoitajaksi -opinnot (JAMK)

Tammikuussa 2021 on mahdollista aloittaa sairaanhoitajan tutkintoon johtavat opinnot, jotka on järjestetty Viitasaarelle ja lähikuntiin Osaamiskeskus Lennättimen kautta. Ensimmäinen vuosi opiskellaan avoimessa AMK:ssa (polkuopinnot 55 op), jonka jälkeen opinnot jatkuvat Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa varsinaisena opiskelijana. Sovi opiskelun aloittamisesta työnantajasi kanssa. Hakuaika on 3.11.-27.11.2020.

Tarkemmat tiedot opinnoista löydät esitteestä (PDF).

Ilmoittautumislinkki julkaistaan lähempänä ilmoittautumisaikaa tällä sivulla.

Sairaanhoitajakoulutuksesta yleistietoa ja opetussuunnitelma on JAMKin verkkosivuilla.

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Opintomaksu on 15 euroa opintopisteeltä. Pääset ilmoittautumaan opintotarjonnan linkkien kautta. Ilmoittaudu opintoihin verkossa järjestävän oppilaitoksen sivuilla jaksokohtaisesti. Voit valita tarjonnasta itseäsi kiinnostavat kurssit yksi kerrallaan.

Ilmoittautuminen on sitova.

Peruutusehdot:

  • JAMK: Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 14 päivää ennen opintojen alkua.

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumista ei ole mahdollista peruuttaa. Jos Viitasaarelle ei muodostu riittävän isoa ryhmää (noin 10), ei fyysistä lähiopetusta Viitasaarella tai erikseen tälle ryhmälle sovittua opetusta (esim. verkon kautta) voida toteuttaa. Tällöin opinto-oikeus muuntuu Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston tavalliseen opintojaksoon.

 

 

 

Hae sivustolta