Organisaatio

Kaupunkiorganisaation palvelualueet

Viitasaaren kaupungin toiminta on organisaoitu uudella tavalla vuoden 2024 alusta alkaen. Monelta osin kaupunkiorganisaatio muistuttaa vuoteen 2023 käytössä ollutta organisaatiota, mutta kuntapariyhteistyön päättymisen vuoksi toimintoja organisoitiin uudelleen. Uudistus ei aiheuttanut kaupungin organisaatiossa irtisanomisia tai lomautuksia. Koska osa henkilöstöstä siirtyi Pihtiputaan organisaatiosta Viitasaaren organisaatioon, voi tehtävänkuvissa ja esimerkiksi nimikkeissä olla muutoksia.

Uudessa organisaatiorakenteessa on määritelty sekä poliittinen että operatiivinen organisaatio. Kuntalain mukaisten kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen, keskusvaali- ja tarkastuslautakuntien lisäksi Viitasaarella on jatkossa sivistys- ja hyvinvointilautakunta (uusi), elinympäristön ja asumisen lautakunta (uusi) sekä ympäristölautakunta. Kaksi uutta lautakuntaa aloittivat suunnittelulautakuntina ja jatkoivat varsinaisina lautakuntina 1.1.2024 alkaen. Ympäristölautakunta on Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimen kahdeksan kunnan yhteinen lautakunta.

Lautakuntien ja kaupunginhallituksen alaisia palvelualueita johtavat palvelualuejohtajat ja kaupunginjohtaja.

Viitasaaren elinkeinopalveluista vastaa Kehittämisyhtiö Witas Oy.

Viitasaari jatkaa yhteistyötä muiden kuntien kanssa esimerkiksi opisto- ja kirjastotoiminnoissa sekä maaseutuhallinnossa. ICT-, talous- ja palkkahallintopalvelut hankitaan ulkopuolelta.

Tekstin alapuolella olevassa kuvassa esitetään organisaatiorakenne eri palveluineen.

Yhteistoiminta-alueet

1.1.2013 alkaen toiminnassa ovat olleet useamman kunnan yhteistoiminta-alueet:

Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alue:

Isäntäkuntana toimii Pihtipudas, jonka lisäksi yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat Karstulan, Kinnulan, Kivijärven ja Kyyjärven kunnat sekä Viitasaaren kaupunki.

Pohjoisen Keski-Suomen ympäristöpalvelut

Yhteistoimintasopimus ympäristöterveydenhuollon, ympäristönsuojelun ja rakennusvalvonnan yhteistyöstä

 

Hae sivustolta