Palveluliikenne

Palveluliikenne Viitasaaren kyläkunnilta aloitetaan huhtikuussa 2024 – Kuljetus tilataan puhelimitse viimeistään edellisenä arkipäivänä

Viitasaarella aloitetaan palveluliikenne kyläkunnilta huhtikuun alussa. Kutsupohjaisella palveluliikenteellä kaupunki tarjoaa kaikille vakituisille ja kausiasukkaille mahdollisuuden käydä keskustaajamassa kerran viikossa edullisesti.

Palvelu aloitettiin tiistaina 2.4.2024. Liikennöinnin toteuttaa J. Paanasen Liikenne, jonka kanssa kaupunki teki sopimuksen kaikille avoimen kilpailutuksen perusteella. Palveluliikenteen meno- ja paluuliikenne samalle kylälle on saman päivänä aikana niin, että keskustassa asiointiaikaa on noin klo 10.30-14 välillä. Asiakkaiden nouto- ja jättöaikaa puolestaan ei voi määritellä etukäteen, koska aikataulu riippuu päiväkohtaisesta liikennetarpeesta. Noutoaika aamupäivällä kyläkunnan suunnasta ilmoitetaan ennakkoon kyydin tilaajalle ja nouto keskustasta sovitaan menokyydin aikana.

Kuljetus maksaa asiakkaalle yhteen suuntaan 5 euroa (sis. alv) ja kyytitarve ilmoitetaan puhelimitse numeroon 045 7832 8636 (J. Paanasen Liikenne). Tilaus on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä ennen oman alueen ajoa. Kyydin tarpeesta voi ilmoittaa arkisin klo 10-15. Kyydin voi sopia palveluliikenteessä ollessaan seuraavalle viikolle. Tilausnumeroon soittaminen maksaa normaalin matkapuhelinnumeron mukaisen taksan.

Kyyti on tarjolla kerran viikossa kultakin kyläkunnalta, liikennöitävä päivä riippuu alueesta. Päiväkohtaiset alueet on esitelty oheisessa kartassa.
Keskusta-alueella jättö- ja noutopaikat ovat asiakkaiden tarpeiden mukaisia, esimerkiksi kaupat, päiväkeskus ja terveyskeskus. Keskustaajaman sisällä liikenne paikasta toiseen on rajattu kaupungin järjestämän palveluliikenteen ulkopuolelle, joten ne jokainen asiakas sopii ja hankkii erikseen.

Erityisesti alueiden välisillä raja-alueilta kyytiä tarvitsevien kannattaa soittaa ajoissa palveluliikenteen tilausnumeroon.

Tiedote palveluliikenteen käynnistymisestä

Viitasaaren palveluliikenne

Kyyti on tilattava viimeistään edellisenä arkipäivänä ennen oman alueen liikennöintiä. Kuljetus yhteen suuntaan maksaa 5 € ja maksetaan autossa. Kyyti tilataan numerosta 045 7832 8636 (J. Paanasen Liikenne) arkisin klo 10-15, viimeistään edellisenä arkipäivänä ennen oman alueen reittiä. Puhelun hinta on normaali matkapuhelinverkkomaksu.

Päiväkohtaiset alueet

Maanantaisin
Keitelepohja
Valkeisjärvi
Kotvala
Keihärinkoski
Muurue
Huopana

Tiistaisin
Kymönkoski
Toulat
Haarala
Suovanlahti
Kiminki
Mäntylä

Keskiviikkoisin
Taimoniemi
Viitakangas
Pasala
Löytänä

Torstaisin
Vuorilahti
Ilmolahti
Niinilahti
Pyydysmäki
Jurvansalo
Soliskylä

Perjantaisin
Kolkku
Kumpumäki
Kärnä
Kymönkoski

Kartalla liikennöintialueiden rajat ovat viitteellisiä, tarkemmat tiedot päiväkohtaisista alueista saa tiedon kyytitilausnumerosta

Hae sivustolta