Ruoka- ja puhtauspalvelut

Organisaatio

Ruoka- ja puhtauspalveluiden organisaatio ja toiminta muuttui vuoden 2023 alussa, kun merkittävä osa toiminnasta siirtyi Keski-Suomen hyvinvointialueelle sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta. Ajantasaiset yhteystiedot kaupungin toiminnan osalta löydät tämän sivun lopusta. Tämän sivun tietoja päivitetään toiminnan laajuuden osalta.

Ruoka- ja puhtauspalveluiden arvot

Tuotamme laadukkaita ruoka – ja puhtauspalveluita asiakaslähtöisesti. Pyrimme palveluidemme avulla edistämään asiakkaittemme terveyttä, viihtyvyyttä ja tyytyväisyyttä. Eri organisaatioiden hyvän yhteistyön avulla asiakasta pystytään palvelemaan kokonaisvaltaisesti. Palvelut ovat osa kasvatusta ja hoitoa. Yhteydenpito asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin on avointa. Meillä huolehditaan hyvästä työilmapiiristä ja henkilökunnan ammattitaidon ylläpitämisestä. Palveluumme voi luottaa.

Puhtauspalvelut

Puhtauspalvelut vastaavat Viitasaarella n. 28 000 m2 siivouksesta. Vakituisia laitoshuoltajia on noin 30  hlö:ä  ja työnjohdosta vastaa siivoustyönjohtaja. Lisäksi muutamiin kiinteistöihin ostetaan siivouspalveluita yksityisiltä yrityksiltä.

Ruokaa asiantuntemuksella

Ruokapalvelut tuottavat palveluita kouluille ja varhaiskasvatuksen yksiköille. Viitasaarella toimii yksi sivistys- ja varhaiskasvatusasiakkaiden ruokia valmistava keittiö. Lisäksi toimituspisteissä on jakelukeittiöitä.

Monipuolista ja maukasta ruokaa

Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan Valtion ravitsemisneuvottelukunnan antamat ravitsemissuositukset. Ruokatottumukset, paikallinen ruokaperinne, juhlapäivät, tapahtumat ja vuoden ajan sesonkituotteet huomioidaan. Valmistuksessa käytetään terveellisiä raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä.

Ruokailussa toteutetaan lähiruokapäiviä, jolloin osa raaka-aineista hankitaan paikallisilta tuottajilta. Lisäksi käytämme lähituotteita aina, kun se on taloudellisesti mahdollista.

Hymyilevät Oiva-naamat

Keittiötyössä noudatetaan korkean hygieniatason takaavaa omavalvontaohjelmaa. Siitä osoituksena ruokaloissa on nähtävillä hymyilevät Oiva-naamat. Hymynaaman myöntää terveystarkastaja hyväksytyn tarkastuksen jälkeen.

Ruokalista

Ruokalista julkaistaan ruokapalvelut-sivulla.

Oskari Talvitie

Kiinteistöpäällikkö

044 459 7379 Soita

Yksikkö

Elinympäristön ja asumisen palvelut / Tilapalvelu

Toimipaikka

Kaupungintalo
Keskitie 10
44500 Viitasaari

Lisätietoja

Kiinteistöt, rakennukset, kiinteistönhoito, investoinnit

Sari Ala-Korpi

ruokapalveluiden työnjohtaja

050 310 8053 Soita

Yksikkö

Ruoka- ja puhtauspalvelut

Toimipaikka

Haapaniemen yhtenäiskoulu

Riitta Kemppainen

puhtauspalveluiden työnjohtaja

040 124 6220 Soita

Yksikkö

Ruoka- ja puhtauspalvelut, Viitasaari ja Pihtipudas

Hae sivustolta