Organisaatio
Ruoka- ja puhtauspalveluiden organisaatio ja toiminta muuttui vuoden 2023 alussa, kun merkittävä osa toiminnasta siirtyi Keski-Suomen hyvinvointialueelle sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta. Ajantasaiset yhteystiedot löydät tämän sivun lopusta. Tämän sivun tietoja päivitetään toiminnan laajuuden osalta.
Ruoka- ja puhtauspalveluiden arvot
Tuotamme laadukkaita ruoka – ja puhtauspalveluita asiakaslähtöisesti. Pyrimme palveluidemme avulla edistämään asiakkaittemme terveyttä, viihtyvyyttä ja tyytyväisyyttä. Eri organisaatioiden hyvän yhteistyön avulla asiakasta pystytään palvelemaan kokonaisvaltaisesti. Palvelut ovat osa kasvatusta ja hoitoa. Yhteydenpito asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin on avointa. Meillä huolehditaan hyvästä työilmapiiristä ja henkilökunnan ammattitaidon ylläpitämisestä. Palveluumme voi luottaa.
Puhtauspalvelut
Wiitaunionin puhtauspalvelut vastaavat Viitasaarella n. 28 000 m2 siivouksesta. Vakituisia laitoshuoltajia on noin 30 hlö:ä ja työnjohdosta vastaa siivoustyönjohtaja. Lisäksi muutamiin kiinteistöihin ostetaan siivouspalveluita yksityisiltä yrityksiltä.
Ruokaa asiantuntemuksella vauvalle ja vaarillekin
Wiitaunionin ruokapalvelut tuottavat palveluita päivittäin 2200 asiakkaalle. Ruokapalveluista pääsevät nauttimaan asiakkaat päiväkodeissa, kouluissa, palvelukeskuksissa, asumispalveluyksiköissä, pitkäaikaishoidon osastoilla, terveyskeskuksessa, henkilöstöruokailussa ja kotiin kuljetettuna. Viitasaarella toimii yksi perusturvan aterioita valmistava ja yksi sivistys- ja varhaiskasvatusasiakkaiden ruokia valmistava keittiö. Lisäksi toimituspisteissä on jakelukeittiöitä.
Monipuolista ja maukasta ruokaa
Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan Valtion ravitsemisneuvottelukunnan eri ikäryhmille antamat ravitsemissuositukset. Ruokalistat suunnitellaan asiakaslähtöisesti kullekin asiakasryhmälle sopivaksi. Dieeteissä toteutetaan ruoka-ainevaliot, rakennemuunneltu ja rikastettu valio. Ruokatottumukset, paikallinen ruokaperinne, juhlapäivät, tapahtumat ja vuoden ajan sesonkituotteet huomioidaan. Valmistuksessa käytetään terveellisiä raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä. Toisaalta pieniä annoksia syöville vanhuksille käytämme ruoan energialisänä rasvaa ja kermaa.
Ruokailussa toteutetaan lähiruokapäiviä, jolloin osa raaka-aineista hankitaan paikallisilta tuottajilta. Lisäksi käytämme lähituotteita aina, kun se on taloudellisesti mahdollista.
Hymyilevät Oiva-naamat
Keittiötyössä noudatetaan korkean hygieniatason takaavaa omavalvontaohjelmaa. Siitä osoituksena ruokaloissa on nähtävillä hymyilevät Oiva-naamat. Hymynaaman myöntää terveystarkastaja hyväksytyn tarkastuksen jälkeen.
Sairaalan osastoilla, vanhusten asumispalveluissa ja kotipalvelun asiakkaina olevien asiakkaiden ruokapalvelut
Asiakkailla on mahdollisuus saada kotiin kuljetettuna aamupuuro, lounas tai päivällinen. Keskustan alueella ruoka toimitetaan kuumana ja sivukylillä jäähdytettynä. Sivukylille toimitetaan ateriat tiistaina ja perjantaina. Kotipalveluateriat tilataan kotipalvelun kautta.
Ruokalista suoraan mobiililaitteeseen
Perusturvan laitoksissa noudatetaan kuuden viikon ruokalistaa. Ruokalista on saatavilla sähköisesti. Käytössämme on Jamix menu -mobiilisovellus, jonka asiakkaat voivat ladata matkapuhelimeensa. Ruokalista on nähtävillä myös Jamixin verkkosivuilla.
Oskari Talvitie
Kiinteistöpäällikkö
044 459 7379 Soita
oskari.talvitie@viitasaari.fi Lähetä sähköpostia
Yksikkö
Tekninen toimi / Tilapalvelu
Toimipaikka
Viitasaari
Keskitie 10, tekninen toimisto
Lisätietoja
Kiinteistöt, rakennukset, kiinteistönhoito, investoinnit
Sari Ala-Korpi
ruokapalveluiden työnjohtaja
050 310 8053 Soita
sari.ala-korpi@viitasaari.fi Lähetä sähköpostia
Yksikkö
Ruoka- ja puhtauspalvelut
Toimipaikka
Haapaniemen yhtenäiskoulu
Riitta Kemppainen
puhtauspalveluiden työnjohtaja
040 124 6220 Soita
riitta.kemppainen@viitasaari.fi Lähetä sähköpostia
Yksikkö
Ruoka- ja puhtauspalvelut, Viitasaari ja Pihtipudas