Ruoka- ja puhtauspalvelut

Organisaatio

Ruoka- ja puhtauspalveluiden arvot

Tuotamme laadukkaita ruoka – ja puhtauspalveluita asiakaslähtöisesti. Pyrimme palveluidemme avulla edistämään asiakkaittemme terveyttä, viihtyvyyttä ja tyytyväisyyttä. Eri organisaatioiden hyvän yhteistyön avulla asiakasta pystytään palvelemaan kokonaisvaltaisesti. Palvelut ovat osa kasvatusta ja hoitoa. Yhteydenpito asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin on avointa. Meillä huolehditaan hyvästä työilmapiiristä ja henkilökunnan ammattitaidon ylläpitämisestä. Palveluumme voi luottaa.

Puhtauspalvelut

Wiitaunionin puhtauspalvelut vastaavat Viitasaarella n. 28 000 m2 siivouksesta. Vakituisia laitoshuoltajia on noin  30  hlö:ä  ja työnjohdosta vastaa siivoustyönjohtaja. Lisäksi muutamiin kiinteistöihin ostetaan siivouspalveluita yksityisiltä yrityksiltä.

 

Ruokaa asiantuntemuksella vauvalle ja vaarillekin

Wiitaunionin ruokapalvelut tuottavat palveluita päivittäin 2200 asiakkaalle. Ruokapalveluista pääsevät nauttimaan asiakkaat päiväkodeissa, kouluissa, palvelukeskuksissa, asumispalveluyksiköissä, pitkäaikaishoidon osastoilla, terveyskeskuksessa, henkilöstöruokailussa ja kotiin kuljetettuna. Viitasaarella toimii yksi perusturvan aterioita valmistava ja yksi sivistys- ja varhaiskasvatusasiakkaiden ruokia valmistava keittiö. Lisäksi toimituspisteissä on jakelukeittiöitä.

Monipuolista ja maukasta ruokaa

Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan Valtion ravitsemisneuvottelukunnan eri ikäryhmille antamat ravitsemissuositukset. Ruokalistat suunnitellaan asiakaslähtöisesti kullekin asiakasryhmälle sopivaksi. Dieeteissä toteutetaan ruoka-ainevaliot, rakennemuunneltu ja rikastettu valio. Ruokatottumukset, paikallinen ruokaperinne, juhlapäivät, tapahtumat ja vuoden ajan sesonkituotteet huomioidaan. Valmistuksessa käytetään terveellisiä raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä. Toisaalta pieniä annoksia syöville vanhuksille käytämme ruoan energialisänä rasvaa ja kermaa.

Ruokailussa toteutetaan lähiruokapäiviä, jolloin osa raaka-aineista hankitaan paikallisilta tuottajilta. Lisäksi käytämme lähituotteita aina, kun se on taloudellisesti mahdollista.

 

Hymyilevät Oiva-naamat

Keittiötyössä noudatetaan korkean hygieniatason takaavaa omavalvontaohjelmaa. Siitä osoituksena ruokaloissa on nähtävillä hymyilevät Oiva-naamat. Hymynaaman myöntää terveystarkastaja hyväksytyn tarkastuksen jälkeen.

Sairaalan osastoilla, vanhusten asumispalveluissa ja kotipalvelun asiakkaina olevien asiakkaiden ruokapalvelut

Asiakkailla on mahdollisuus saada kotiin kuljetettuna aamupuuro, lounas tai päivällinen. Keskustan alueella ruoka toimitetaan kuumana ja sivukylillä jäähdytettynä. Sivukylille toimitetaan ateriat tiistaina ja perjantaina. Kotipalveluateriat tilataan kotipalvelun kautta.

Ruokalista suoraan mobiililaitteeseen

Perusturvan laitoksissa noudatetaan kuuden viikon ruokalistaa. Ruokalista on saatavilla sähköisesti. Käytössämme on Jamix menu -mobiilisovellus, jonka asiakkaat voivat ladata matkapuhelimeensa. Ruokalista on nähtävillä myös Jamixin verkkosivuilla.

Yhteystiedot

Ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Sari Wilkman, puh 044 459 6748

Haapaniemen yhtenäiskoulu, Sari Ala-Korpi, puh. 050 310 8053

Viitasaaren terveyskeskuskeittiö: Maija-Liisa Paananen, puh. 050 315 7293

Siivoustyönjohtaja Sirpa Utriainen 044 459 7620

Hae sivustolta