Savivuoren näkötorni

Viitasaaren taajamassa, Savivuoren ulkoilualueella olevasta Savivuoren näkötornista avautuu näkymät järvimaisemiin eri puolille paikkakuntaa. Näkötorni on Schlangeninkadun päässä (entinen Näkötornintie). Sijainti Google Mapsissa.

Näkötorni on tavallisesti avoinna kesäisin.

Viitasaaren keskustaajamassa sijaitseva Savivuoren näkötorni avataan 1.7.2023, tiedote asiasta. Yksi Viitasaaren tunnetuimmista maamerkeistä on avoinna päivittäin (ma-su) klo 12-19 17.9.2023 saakka. Näkötornin lipunmyynnistä ja kahvilakioskista vastaa Viitasaaren työllisyysyksikkö. Myynnissä on syötävän ja juotavan lisäksi Tuunaripajan tuotteita. Näkötornissa vierailu maksaa 2 euroa kultakin henkilöltä, alle 12-vuotiaat pääsevät aikuisen seurassa maksutta.

Kesällä 2023 näkötornin vierailijamäärä on neljä (4) henkilöä kerrallaan.

Tornin ympäristö on aidattu rakennuksen pinnasta mahdollisesti irtoavien kappaleiden vuoksi. Aidatun alueen sisäpuolella liikkuminen on kielletty.

Kesäsesongin ulkopuolella näkötorniin pääsyä voi tiedustella vapaa-aikatoimistosta.

Näkötorni sijaitsee Savivuoren huipulla, jonka korkeus on 71 metriä Keitele-järven pinnasta ja 171 metriä merenpinnasta.

Nykyinen valkoiseksi rapattu ja osittain liuskekivellä koristeltu torni on vuodelta 1958. Savivuoren aiempi näkötorni valmistui kesällä 1902, jolloin tornin avajaisjuhlailtamaa vietettiin juhannusaattona.

Hae sivustolta