Meille olet perusturvassa juuri sinä, et vain koodi tietokoneen ruudulla, olitpa sitten vauva tai ikäihminen. Mikä on elämässä tärkeintä? Aika moni vastaa: terveys. Meidän tavoitteemme on, että niin fyysinen, psyykkinenkin kuin sosiaalinenkin terveys säilyy hyvänä mahdollisimman pitkään ja jos hoitoa tarvitaan, sitä on myös saatavilla.

Viitasaari ja Pihtipudas järjestävät terveys- ja sosiaalipalveluja eli perusturvaa yhdessä. Perusturvan palveluiden isäntäkuntana on Viitasaari ja yhteistoiminta-alueeseen kuuluu myös Kinnula. Tavoitteenamme on muun muassa, että ihmisten tarvitsemien palvelujen lisäksi kuntalaisella on hyvät vaikutusmahdollisuudet oman ympäristönsä asioihin.

Päivystys on meillä Viitasaarella terveyskeskuksen tiloissa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8-18, tiistaisin ja torstaisin päivystys on Pihtiputaalla.Viikonloppuisin ja arkipyhinä Viitasaaren päivystys palvelee klo 10-16. Yöpäivystys on Keski-Suomen keskussairaalassa arkiöisin klo 18-8 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 16-9. Soita aina ensin ja tule päivystykseen ohjeiden mukaan. Hätätilanteissa pitää soittaa yleiseen hätänumeroon 112. Hoidamme päivystyksessä potilaat kiireellisyysjärjestyksessä ja kiireettömissä vaivoissa ohjaamme potilaat kiireettömälle vastaanotolle

Kiireettömään hoitoon lääkärille, aikuisneuvontaan ja fysioterapiaan hakeudutaan hoidon tarpeen arvioinnin kautta.
Terveydenhoitajille, fysioterapiaan ja laboratorioon voi varata aikoja soittamisen lisäksi kirjautumalla eTerveyspalveluun. eTerveyspalveluun kirjaudutaan kaupungin verkkosivujen kautta ja kirjautumiseen tarvitaan pankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti. Kun olet antanut sähköisen asioinnin suostumuksen, terveydenhuoltohenkilöstö voi lähettää sinulle viestejä terveydentilaan ja hoitoon liittyen ja sinun on mahdollista lähettää erilaisia seurantalomakkeita sähköisesti. Sähköisen asioinnin ansiosta varatuista ajoista tulee ajanvarausmuistutus kännykkääsi kolme päivää ennen vastaanottoa ja vielä uudestaan vastaanottoa edeltävänä päivänä. Voit myös perua itse varaamasi ajan, jos se ei sovi sinulle.

Tarjoamme suun terveyttä tukevat palvelut kaikille kuntalaisille puhelimitse tehdyn hoidon tarpeen määrityksen ja vastanotolla yksilöllisesti laaditun hoitosuunnitelman perusteella.
Suun terveydenhuollon päivystys toimii Viitasaarella jokaisena arkipäivänä. Ilta- ja viikonloppupäivystys järjestetään maakunnallisesti Jyväskylässä, yöaikainen päivystys järjestetään Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Perhe- ja mielenterveyspalvelut tarjoavat apuaan lasten, nuorten ja aikuisten psyykkisen hyvinvoinnin ja mielenterveyden edistämiseen sekä psyykkisten häiriöiden hoitoon ja kuntoutukseen. Yksikkö tukee muun muassa lapsen kasvua ja perhe-elämää muutosvaiheissa.
Niin perheitä kuin yksilöitäkin autetaan ongelmatilanteissa kuten kriisien kohdatessa ja päihdeongelmissa. Palvelut ovat kuntalaisille ilmaisia.

Hae sivustolta