Tule töihin Viitasaarelle

Viitasaari tarvitsee luonnonläheiseen, vireään kaupunkiimme eri alojen ammattilaisia. Tarjoamme kaupungin uusille työntekijöille mielenkiintoisen työn, ePassi-hyvinvointiedun sekä työyhteisön hyvän tuen.

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden avoimet työmahdollisuudet löydät jatkossa osoitteesta www.hyvaks.fi/rekrytointi.

Lapsiperheille Viitasaarella on laadukkaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen lisäksi tarjolla kotihoidon tuen kuntalisä 150 € kuukaudessa – lue lisää kuntalisästä ja sen hakemisesta!

Kaupungin avoimet työpaikat löydät painikkeen takaa omalta sivultaan:

 

Avoimia työpaikkoja löydät myös esimerkiksi Työmarkkinatorilta sekä Kuntarekrystä.

Kehittämisyhtiö Witaksen tarjoamassa yrityshakemistossa on viitasaarelaisten yritysten ja palveluiden yhteystietoja.

Sisältö jatkuu videon alla

Perheille loistavat palvelut

Viitasaarelle kannattaa muuttaa koko perheen voimin. Täällä on erinomaiset edellytykset kasvaa ja oppia. Varhaiskasvatusta tarjoamme muun muassa hirsirakenteisessa Marjametsän päiväkodissa. Sen läheisyydessä on niin Savivuoren ulkoilualue kuin koulukeskuskin. Samalla kampuksella ovat niin Haapaniemen yhtenäiskoulu eskareista ysiluokkalaisiin sekä Viitasaaren lukio erikoislinjoineen – ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto tarjoaa ammatillista koulutusta kivenheiton päässä. Koulukeskuksessa kaikenikäisiä palvelevat kansalais- ja musiikkiopistot, kirjasto, nuorisotalo sekä useat liikuntapaikat.

Asetu pikkasen parempaan periferiaan

Meille voit asettua pidemmäksi aikaa – joko vuokralle tai omaan asuntoon. Vuokra-asuntoja tarjoaa yksityisten tahojen lisäksi kaupungin omistama Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy. Myytäviä asuntoja ja taloja löydät eri palveluntarjoajien kautta. Haluatko omanlaisesi talon? Rakenna mieleisesi asumus vaikkapa Tuhmalanniemeen Keitele-järven ja keskustan palveluiden äärelle! Kaupunki tarjoaa alueelta tontteja puoleen hintaan.

Yrittämiseen ja etätyöhön hyvät puitteet

Viitasaarella yrittämiseen on erityisen hyvät edellytykset. Kehittämisyhtiö Witas palvelee yrittäjiä, yrityksiä ja yrittämistä suunnittelevia monipuolisesti ja laadukkaasti – yrittäjät ovat antaneet kiitosta paikkakunnan palveluille esimerkiksi kuntabarometreissa. Witaksen kautta järjestyvät myös toimitilat.

Pikkasen paremmassa periferiassa etätyötä voi tehdä mökillä, kotona tai etätyötila Lennättimessä. Lennätin on kaikille avoin ja maksuton tila, jossa on modernit ja ergonomiset työpisteet sekä verkosto eri alojen ammattilaisia. Lennättimen yhteydessä on myös Digikeskus, joka tarjoaa inspiraatiota, valmennuksia ja puitteet digitalisaatiossa kehittymiseen.

Rentouttavaa ja aktiivista vapaa-aikaa

Viitasaarella vapaa-aikaasi löytyy varmasti tekemistä. Keitele-järvi tarjoaa laajat harrastusmahdollisuudet niin kesäisin kuin talvisin, muun muassa melomisen, kalastamisen ja hiihtämisen muodossa. Viitasaarelta löytyy myös useita muita kalastuskohteita, esimerkiksi kirjailija Juhani Ahon tunnetuksi tekemä Huopanankoski. Riistavietin vetäessä paikkakunnalla metsästämiseen on erilaisia vaihtoehtoja.

Viitasaaren koulukeskuksesta ja sen välittömässä läheisyydessä on huimat harrastusmahdollisuudet. Urheilukenttä, uimahalli, kuntosali, sisäliikunta- ja tapahtuma-areena, tekonurmihalli ja skeittiparkki – muun muassa. Uimarantoja Viitasaaren keskustaajamassa on useita. Myllärinpuistossa on koirapuisto. Savivuoren ulkoilualueelta löydät esimerkiksi kuntoportaat, näkötornin, luonto- ja kuntopolut, frisbeegolfradan ja hiihtoladut sekä laskettelukeskus Sahiksen. Koljatti on hieno luonnonsuojelualue, jossa voit retkeillä ja nauttia eväistä jylhissä kalliomaisemissa. Karoliinan portaat ja Heinäsuvanto ovat myös erinomaisia kohteita luontoretkille.

Tapahtumia aivan jokaiseen makuun

Viitasaari tunnetaan monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Kansainvälinen nykymusiikin festivaali Musiikin Aika tuo kuultavaa, nähtävää ja koettavaa sekä vierailijoita ympäri maailmaa. Traktorijatzeissa kuullaan jazzin lisäksi pop- ja rock-musiikkia idyllisessä maalaisympäristössä Suovanlahdella. Raskaan kuljetuskaluston ammattilaiset ajoneuvoineen kokoontuvat Mid Finland Truckmeetingiin Viitasaaren keskusta-alueelle. Nämä ja muut kesätapahtumat löydät Viitasaari Festivals -sivustolta.

Muita Viitasaarella järjestettäviä tapahtumia ovat muun muassa Keksintöjen Viikko -messutapahtuma, Viitasaaren elokuvaviikko sekä konsertit läpi vuoden.

Hae sivustolta