Päiväkodit ja perhepäivähoito

Päiväkoti Marjametsä

60 -paikkainen päiväkoti Marjametsä sijaitsee koulukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Marjametsässä toimii kolme päiväkotiryhmää:
– 0-3 -v./Pupunpesä
– 3-5 -v./Nallenpesä
– 3-4 -v./vuorohoito/Oravanpesä

Yhteystiedot:

Osoite: Haapaniementie 43

Pupunpesä puh. 040 7144 480
Oravanpesä puh. 050 3157 267
Nallenpesä puh. 050 3157 266

Henkilökunta

Päiväkodin hallinnosta vastaa päiväkodinjohtaja. Marjametsän henkilökunta koostuu varhaiskasvatuksen opettajista (yksi vastaava), varhaiskasvatuksen erityisopettajasta, varhaiskasvatuksen lastenhoitajista, ryhmäavustajista sekä hoitoapulaisesta.

Tilat ja ympäristö

Marjametsä on vuoden 2017 lopulla valmistunut hirsinen päiväkoti.

Päiväkodin piha-alue koostuu monipuolista liikuntaa mahdollistavasta leikki- ja liikuntavälinealueesta ja luonnontilaisesta metsiköstä. Lähellä on myös liikennepuisto ja Savivuoren monipuoliset ulkoilumaastot. Myös uimahalli, kirjasto ja Areena sijoittuvat naapurustoon.

Paula Kinnunen

Päiväkodin johtaja

044 4597 326 Soita

Toimipaikka

Marjametsä (Pupunpesä, Oravanpesä ja Nallenpesä) sekä Tuulentupa ja Taikatasku.

Miekkarinteen päivähoitokeskus

Päivähoitokeskus sijaitsee Miekkarinteen asuntoalueella n. 2 km:n päässä kaupungin keskustasta. Päivähoitokeskuksessa toimii  2 ryhmää:

– Päiväkoti Sinilintu, 21-paikkainen
– ryhmäperhepäivähoito Peipposet, 8-paikkainen

Yhteystiedot:

Osoite: Isoahontie 18

Päiväkoti Sinilintu puh. 044 4597 428
Ryhmäperhepäivähoito Peipposet puh. 044 7091 844

Satu Pasanen

Päiväkodin johtaja

040 188 4240 Soita

Yksikkö

Varhaiskasvatus, Viitasaari

Toimipaikka

Miekkarinne (Sinilintu ja Peipposet), Kulmala, Muksumäki, Tenavatasku sekä perhepäivähoitajat.

Tilat ja ympäristö

Miekkarinteen päivähoitokeskus on valmistunut v. 1983 ja peruskorjattu v. 2012. Piha-alueella on pieni metsä ja hyvät ulkoilu- ja leikkipaikat. Lähistöllä on lisäksi Myllärinpuiston uimaranta ja kota sekä Isoahon urheilukenttä.

Henkilökunta

Päiväkodin hallinnosta vastaa päiväkodinjohtaja. Miekkarinteen henkilökunta koostuu varhaiskasvatuksen opettajista, varhaiskasvatuksen erityisopettajasta, varhaiskasvatuksen lastenhoitajista, ryhmäavustajista sekä hoitoapulaisesta.

Päiväkoti Tuulentupa

Tuulentupa on pieni yhden ryhmän päiväkoti, joka sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä. Tuulentuvan ryhmä on 21 lapsen päiväkotiryhmä 3-5 -vuotiaille.

Yhteystiedot

Osoite: Työväentalontie 2
Päiväkoti Tuulentupa puh. 040 5729 172

Henkilökunta

Päiväkodin hallinnosta vastaa päiväkodinjohtaja. Päiväkodin henkilökuntaan kuuluu varhaiskasvatuksen opettaja, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, varhaiskasvatuksen lastenhoitajia, ryhmäavustaja sekä hoitoapulainen.

Päiväkoti Taikatasku

Syksyllä 2022 käynnistyvässä päiväkodissa on 21-paikkainen ryhmä kaikenikäisille lapsille.

Yhteystiedot

Osoite: Pappilantie 4-6, 44500 Viitasaari
Päiväkoti Taikatasku puh. 040 6306 532

Henkilökunta

Päiväkodin hallinnosta vastaa päiväkodinjohtaja. Päiväkodissa työskentelee 1 varhaiskasvatuksen opettaja, 2 lastenhoitajaa ja ryhmäavustaja. Siivouksen ja ruokailun hoitaa yhdistelmätyöntekijä.

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on lasten hoitoa hoitajan omassa kodissa tai muissa kodinomaisissa olosuhteissa. Se on pienessä lapsiryhmässä tapahtuvaa päivähoitoa. Perhepäivähoito on joustava hoitomuoto, jolla pystytään vastaamaan perheitten erilaisiin hoitotarpeisiin. Hoitopaikkaa järjestettäessä otetaan huomioon lasten mahdolliset erityistarpeet.

Perhepäivähoidossa lapsi saa perushoidon ja kasvatuksen lisäksi mahdollisuuden osallistua toisten lasten kanssa taitoja ja itsetuntoa kehittävään toimintaan ja leikkiin turvallisen aikuisen ohjauksessa.

Hoitajan kodissa tapahtuva perhepäivähoito

Tavallisimmin perhepäivähoitoa järjestetään hoitajan kodissa. Hoitajalla voi olla yhtä aikaa hoidossa enintään neljä alle esikouluikäistä lasta. Viitasaarella hoitajan kodissa tapahtuvaa perhepäivähoitoa on keskustan alueella ja kyläkunnilla.

Ryhmäperhepäivä-
hoito

Ryhmäperhepäivähoidossa 2-3 perhepäivähoitajaa hoitaa yhdessä 8 – 12 lasta.

Viitasaaren ryhmäperhepäiväkodit ovat Miekkarinteen päivähoitokeskuksessa pienryhmä Peipposet p. 044 709 1844, Kymönkosken kylällä toimiva Tenavatasku, Hanhiniementie 15, 44640 Kymönkoski, p. 050 3108 025 sekä

keskustan alueella  ja Kulmalan ryhmäperhepäivähoito, Haapaniementie 16, p. 040 6241 465.

Kolmiperhepäivähoito ja lasten kotona tapahtuva hoito

Joissakin tilanteissa varhaiskasvatus voidaan järjestää ns. kolmiperhepäivähoitona, jossa useamman perheen lapset, vähintään neljä lasta, yhdistetään ryhmäksi. Hoito tapahtuu sopimuksen mukaan yhden tai useamman hoidossa oleva lapsen omassa kodissa.

Jos samasta perheestä vähintään 3-4 alle kouluikäistä lasta tarvitsee varhaiskasvatusta ja palvelu ei muuten ole järjestettävissä, voidaan varhaiskasvatus järjestää lasten omassa kodissa.

Erityisopetus varhaiskasvatuksessa

Wiitaunioni järjestää erityisopetusta sitä tarvitseville alle kouluikäisille lapsille. Varhaista tukea ja erityisopetusta tarjotaan tarpeen mukaan kaikille varhaiskasvatuksessa oleville. Palvelu sisältyy varhaiskasvatusmaksuun.

Toimintaan kuuluu erityistä hoitoa ja kasvatusta tarvitsevien lasten ohjaaminen, toiminta- ja kuntoutussuunnitelmien laadinta ja henkilökunnan ohjaaminen ja koulutus. Lasten vanhempien ja kuntouttajien kanssa tehtävä yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää. Yhteistyötä tehdään myös muiden tahojen kanssa.

 

Minna Herttua-Mattinen

Kiertävä varhaiskasvatuksen erityisopettaja

044 459 7315 Soita

Yksikkö

Varhaiskasvatus, Viitasaari

Hae sivustolta