Kaavoitus

Kaavoitus

Kaavoitus on kaupungin maankäytön suunnittelua. Kaupunginhallitus päättää kaavojen laatimisesta ja niiden muuttamisesta. Kaavoitustoimi huolehtii yleis- ja asemakaavasuunnittelusta.

Pohjoisen Keski-Suomen rakennemallityöllä tavoitellaan lisää elinvoimaa ja yhteistyötä

Pohjoisen Keski-Suomen kahdeksan kunnan alueelle laaditaan alueen vetovoimaisuutta edistävä ja kehityspotentiaalia hyödyntävä maankäytön suunnitelma – rakennemalli. Rakennemalli ohjaa kuntien maankäyttöä yleispiirteisesti ja toimii tulevan yleiskaavoituksen pohjana. Rakennemallityöhön osallistuvat Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari. Työ on käynnistynyt keväällä 2018 tavoitekeskusteluilla ja rakennemallin on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2019.

Yhteisen suunnitelman tavoitteena on tuottaa kahdeksan kunnan alueelle kokonaisnäkemys siitä, mitä asioita halutaan erityisesti yhdessä kehittää, millainen on toivottu aluerakenne ja mitä ovat jokaisen kunnan erityisvahvuudet, joita tulee tukea.

Rakennemallityön tarkoituksena on erityisesti saada Pohjoiseen Keski-Suomeen uusia investointeja, matkailutuloa, tulomuuttoa, verotuloja ja hyvinvointia!

Juho Tenhunen

teknisen toimialajohtaja

044 459 7380 Soita

Yksikkö

Tekninen toimi

Helena Raatikainen

aluearkkitehti

044 459 7389 Soita

Yksikkö

Tekninen toimi

Kaisa Honkakallio

kaavoittaja

044 459 7384 Soita

Yksikkö

Tekninen toimi

Taina Paananen

piirtäjä

044 459 7451 Soita

Yksikkö

Tekninen toimi

Hae sivustolta