Opettajat & muusikot

Nuorten sävellysleiri 30.6.-5.7.2024

Opettajat & muusikot

Minna Leinonen

Minna Leinonen opettaa sävellystä ja säveltämisen pedagogiikkaa Sibelius-Akatemiassa ja Pirkanmaan musiikkiopistossa. Hänen opetusfilosofiassaan lapsen ja nuoren ääneen luotetaan ja samalla sitä autetaan avautumaan uteliaasti uusillekin asioille. Leinosta kiinnostaa jokaisen oma, persoonallinen tapa kuulla ja kokea asioita. Opetuksen lähtökohtana on vuorokuuntelu, jossa kuunnellaan itseä mutta samalla kuunnellaan toista.

Leinosen sävellyksiä ovat esittäneet mm. Radion sinfoniaorkesteri, BBC Philharmonic, Helsingin kaupunginorkesteri, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri ja Tampere Filharmonia. Hän on työskennellyt useissa eri monitaideprojekteissa mm. videon, valokuvan, kaupunkitaiteen, installaation, tanssin ja akrobatian kanssa. Tällä hetkellä hän työskentelee Suomen Kulttuurirahaston tuella.

Minna Leinosen sävellys …and we are rotating with it on vuoden 2024 Teosto-palkintoehdokkaana.

www.minnaleinonen.com

Sanna Ahvenjärvi

Säveltäjä Sanna Ahvenjärvi on pitkän linjan sävellyspedagogi, joka on ollut vierailevana luennoitsijana mm. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, Oulun yliopistossa sekä Tampereen ja Oulun ammattikorkeakouluissa. Vuonna 2024 hän pitää etäluentoja mm. Hiroshiman yliopistoon, Taideyliopiston avoimeen yliopistoon ja Metropolia Ammattikorkeakouluun. Ahvenjärvi on ohjannut sävellyspajoja yli 10 musiikkiopistossa Suomessa ja ulkomailla. Ahvenjärvi toimii sävellyksen ja musiikin hahmotustaitojen lehtorina Jokilaaksojen musiikkiopistossa.

Ahvenjärven sävellyksiä on esitetty 14 maassa Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa. Hänen teoksiaan ovat esittäneet mm. Oulu Sinfonia, Mozarteum Orchester Salzburg ja TampereRaw. Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen yhteissävellys Water, jonka Tampere Filharmonia tilasi ja kantaesitti Tampere Biennalessa 2022, valittiin yhdeksi vuoden 2023 Teosto-palkintovoittajaksi.

www.sannaahvenjarvi.com

Iida-Vilhelmiina Sinivalo, sello

Iida-Vilhelmiina Sinivalo on helsinkiläinen vapaan kentän sellisti, jonka erityisenä kiinnostuksen kohteena on soittimensa tarjoama monipuolinen ilmaisuvoima aikamme musiikissa ja musiikin eri tyylilajeissa. Parhaillaan hän syventyy aihepiiriin Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa taiteellisen tohtorintutkinnon parissa. Arto Noraksen ja Timo Hanhisen johdolla Sibelius-Akatemiasta maisteriksi valmistunut sellisti on kerryttänyt arvokasta lisäoppia vuosien varrella myös lukuisilla mestarikursseilla ja musiikin eri tyylilajeihin keskittyvissä workshopeissa. Ennakkoluulottomasti uusiin hankkeisiin heittäytyvää sellistiä voikin kuulla mitä erilaisemmissa produktioissa ja eri taidelajeja yhdistävissä hankkeissa.

Tiiviissä yhteistyössä aikamme säveltäjien kanssa hän on myös kantaesittänyt useita teoksia soolosellolle ja kamarimusiikkiyhtyeille. Suomessa ja ulkomailla hän on esiintynyt solististen tehtävien lisäksi yhtye- kamari- ja orkesterimuusikkona, sekä improvisoijana ja studiomuusikkona. Kamarimuusikkona hän työskentelee aktiivisesti muun muassa aikamme musiikkiin erikoistuneen Earth Ears Ensemblen ja historiallisten säveltäjänaisten musiikin esiin nostamiseen keskittyvän Trio Lagon sellistinä. Sinivalo soittaa Suomen Kulttuurirahaston hänen käyttöönsä myöntämällä Patric Robin sellolla.

Hanna Kinnunen, huilu

Hanna Kinnunen soittaa ilokseen huiluja pikkolosta bassoon paitsi jalat maassa myös vaikkapa ylösalaisin roikkuen. Hannalle huilistina on tyypillistä jatkuva uusien lähestymistapojen tutkiskelu, olipa sitten kyse esittämisestä tai opettamisesta. Runsas kokemus nykymusiikkipiireissä onkin tarjonnut tilaisuuksia kokeilla esittämistä monesta kulmasta – ihan ilman huilujakin. Hanna on ollut mukana perustamassa defunensembleä, ja esiintyy säännöllisesti myös Zagrosin ja CHANGEnsemblen riveissä sekä Tulkinnanvaraista-tapahtumissa.

Hanna on soittanut mm. Radion Sinfoniaorkesterin 1. soolohuilistina, Tapiola Sinfonietassa, Tampere Filharmoniassa ja Avantissa. Nykyisin Hanna omistautuu taiteellisen toiminnan ohella oppilailleen Sibelius-Akatemiassa, Käpylän musiikkiopistossa ja Metropoliassa.

Johanna Tilus, piano

Johanna Tilus on pohjois-pohjalainen pianisti ja cembalisti.

Johanna esiintyy ahkerasti solistina, kamarimuusikkona ja orkesterisoittajana sekä on tilannut ja kantaesittänyt uutta suomalaista musiikkia. Pianonsoiton ammattiopintoja Johanna on tehnyt muun muassa Sibelius-Akatemiassa sekä vaihto-opiskelijana Pariisin Konservatoriossa.

Barokkimuusikoksi Johanna on valmistunut Ammattikorkeakoulu Noviasta. Parhaillaan Johanna toimii pianonsoiton opettajana ja säestäjänä Ylivieskan seudun musiikkiopistossa.

Hae sivustolta