Toimintasuunnitelma

                                                                                                             246/402/2021

                                                                                                             Siv.ltk 18.5.2021/§49

 

VIITASAAREN ALUEEN MUSIIKKIOPISTON

TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2021–2022

Toiminta-alue

Musiikkiopiston päätoimipiste sijaitsee Viitasaarella. Toimialueeseen kuuluvat myös Pihtiputaan, Kinnulan, Keiteleen ja Lestijärven kunnat. Oppilaita voi olla myös muista kunnista.

Opintojen rakenne

Viitasaaren alueen musiikkiopistossa annetaan taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta. Noudatamme 1.8.2018 voimaan tullutta opetussuunnitelmaa. Opetussuunnitelma on luettavissa musiikkiopiston internetsivuilta.

Musiikkiopisto tarjoaa opintopolun varhaisiän musiikkikasvatuksesta aina musiikin perus- ja syventäviin opintoihin saakka.

Varhaisiän musiikkikasvatukseen kuuluvat musiikkileikkikouluryhmät, soitinvalmennus ja Papun muskari erityislapsille. Oppilaaksi otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Perus- ja syventävät opinnot koostuvat instrumenttiopetuksesta, musiikin perusteiden opetuksesta ja yhteissoitosta. Oppilaaksi otetaan instrumenttikohtaisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Syventäviin opintoihin siirrytään kun musiikin perustason sisällöt on suoritettu.

Opetusta tarjotaan seuraavissa instrumenteissa: piano, viulu, alttoviulu, sello, huilu, klarinetti, saksofoni, pasuuna, tenoritorvi, baritonitorvi, tuuba, harmonikka, kitara, sähkökitara, sähköbasso, rummut, laulu (kevyt ja klassinen).

Yhteissoitossa ovat tarjolla seuraavat vaihtoehdot: orkesteri, yhtyesoitto, näppärivetoinen kansanmusaryhmä, lauluyhtye, harmonikkayhtye, pop-rock -bändi.

Musiikin perusteisiin kuuluvat sisällöt ovat: musiikin luku- ja kirjoitustaito, musiikin hahmottaminen sekä musiikin historian ja tyylien tuntemus.

Valinnaisiin opintoihin voi sisällyttää: solistiset opinnot, sivuaine, yhdessä musisointi, musiikkiteknologia, musiikin perusteiden lisäopinnot, säveltäminen, esiintymiskoulutus, projektiopinnot.

Yli 17-vuotiaat opiskelevat aikuisosastolla.

Ulkopuoliset oppilaat voivat osallistua yhteissoittoryhmiin sekä musiikin perusteiden ryhmiin.

OPETUSPÄIVÄT LUKUVUONNA 2021–2022

Työvuosi       1.8.2021–31.7.2022

Lukuvuosi     16.8.2021–20.5.2022

Opetusviikkoja on lukuvuoden aikana 35. Syyslukukaudella opetusta on 17 viikkoa, varhaisiän musiikkikasvatuksessa 16 viikkoa. Kevätlukukaudella opetusta on 18 viikkoa, varhaisiän musiikkikasvatuksessa 17 viikkoa. Opetuspäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä.

 

Opetus jakautuu syys- ja kevätlukukauteen seuraavasti:

 

Syyslukukauden opetus       16.8.–17.12.

Kevätlukukauden opetus    7.1.–20.5.

Opettaja sopii instrumenttitunnin ajankohdan oppilaan kanssa ennen opetuksen alkua.

Loma-ajat ja arkipyhät

Syysloma                             18.–22.10. (vko 42)

Joululoma                           20.12.2021–6.1.2022

Talviloma                            28.2.–4.3. (vko 9)

Pääsiäisloma                      15.–18.4.

 

Oppilaskonsertit ja esiintymiset

Oppilaskonsertteja järjestetään Viitasaarella, Pihtiputaalla, Kinnulassa ja Keiteleellä. Jokaisessa kunnassa järjestetään vähintään joulu- ja kevätkonsertti. Konsertteja voidaan järjestää myös videokonsertteina tai striimaamalla. Lisäksi musiikkiopiston oppilaat esiintyvät myös toimialueen kuntien ja muiden yhteisöjen järjestämissä tilaisuuksissa.

Ilmoitamme ajankohtaisista tapahtumista paikallislehdissä, musiikkiopiston kotisivuilla osoitteessa www.viitasaari.fi/musiikkiopisto ja musiikkiopiston Facebook- ja Instagram-tileillä. Facebookista löydät meidät nimellä Viitasaaren alueen musiikkiopisto ja Instagramista @viitasaarenmusiikkiopisto.

Etäopetus

Musiikkiopistossamme on myös mahdollisuus etä- ja hybridiopiskeluun. Lisätietoja rehtorilta puh. 044 459 7359 / miia.kuusela@pihtipudas.fi

Hae sivustolta