Toimintasuunnitelma

OPETUSPÄIVÄT LUKUVUONNA 2023–2024

Työvuosi         1.8.2023–31.7.2024

Lukuvuosi      14.8.2023–22.5.2024

Perusopinnoissa ja syventävissä opinnoissa opetustyö pyritään järjestämään 35 viikolle. Varhaisiän musiikkikasvatuksessa opetusviikkoja on 33. Opetuspäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä. Opetus voi olla myös muuta kuin yksilöopetusta, esim. ryhmätunti, etäopetus, konsertti.

 

Opetus jakautuu syys- ja kevätlukukauteen seuraavasti:

Syyslukukauden opetus      14.8.–15.12.

Kevätlukukauden opetus    8.1.–22.5.

Opettaja sopii instrumenttitunnin ajankohdan oppilaan kanssa ennen opetuksen alkua.

Loma-ajat ja arkipyhät

Syysloma                                  16.–22.10. (vko 42)

Joululoma                                18.12.2023–7.1.2024

Talviloma                                 26.2.–3.3. (vko 9)

Pääsiäisloma                           29.3.–1.4.

 

Oppilaskonsertit ja esiintymiset

Oppilaskonsertteja järjestetään Viitasaarella, Pihtiputaalla, Kinnulassa ja Keiteleellä. Jokaisessa kunnassa järjestetään vähintään joulu- ja kevätkonsertti. Konsertteja voidaan järjestää myös videokonsertteina tai striimaamalla. Lisäksi musiikkiopiston oppilaat esiintyvät myös toimialueen kuntien ja muiden yhteisöjen järjestämissä tilaisuuksissa.

Ilmoitamme ajankohtaisista tapahtumista paikallislehdissä, musiikkiopiston kotisivuilla osoitteessa www.viitasaari.fi/musiikkiopisto ja musiikkiopiston Facebook- ja Instagram-tileillä. Facebookista löydät meidät nimellä Viitasaaren alueen musiikkiopisto ja Instagramista @viitasaarenmusiikkiopisto.

Etäopetus

Musiikkiopistossamme on myös mahdollisuus etä- ja hybridiopiskeluun. Lisätietoja rehtorilta puh. 044 459 7359 / miia.kuusela@pihtipudas.fi

 

VIITASAAREN ALUEEN MUSIIKKIOPISTON

TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2023–2024

 

Toiminta-alue

Musiikkiopiston päätoimipiste sijaitsee Viitasaarella. Toimialueeseen kuuluvat myös Pihtiputaan, Kinnulan ja Keiteleen kunnat. Oppilaita voi olla myös muista kunnista.

Opintojen rakenne

Viitasaaren alueen musiikkiopistossa annetaan taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta. Noudatamme 1.8.2018 voimaan tullutta opetussuunnitelmaa. Opetussuunnitelma on luettavissa musiikkiopiston internetsivuilta.

Musiikkiopisto tarjoaa opintopolun varhaisiän musiikkikasvatuksesta aina musiikin perus- ja syventäviin opintoihin saakka. Oppilaaksi otetaan instrumenttikohtaisesti ilmoittautumisjärjestyksessä ottaen huomioon kuntakohtaiset oppilaskiintiöt.

Varhaisiän musiikkikasvatukseen kuuluvat musiikkileikkikouluryhmät, soitinvalmennus ja Papun muskari erityislapsille. Oppilaaksi otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Perus- ja syventävät opinnot koostuvat instrumenttiopetuksesta, musiikin hahmotusaineiden opetuksesta ja yhteismusisoinnista. Syventäviin opintoihin siirrytään kun musiikin perustason sisällöt on suoritettu.

Opetusta tarjotaan seuraavissa instrumenteissa: alttoviulu, baritonitorvi, harmonikka, huilu, kitara, klarinetti, laulu, piano, rummut, saksofoni, sello, sähköbasso, sähkökitara, pasuuna, tenoritorvi, tuuba, viulu.

Yhteismusisoinnissa ovat tarjolla seuraavat vaihtoehdot: jousiyhtye, lauluyhtye, puhallinyhtye, harmonikkayhtye, bändi, lapsikuoro, Pelimanniryhmä ja sivutoimipisteiden yhteismusisointiryhmät.

Musiikin hahmotusaineisiin kuuluvat sisällöt ovat: musiikin luku- ja kirjoitustaito, musiikin hahmottaminen sekä musiikin historian ja tyylien tuntemus.

Valinnaisiin opintoihin voi sisällyttää solistisia- ja sivuaineopintoja, yhteismusisointia, musiikin hahmotusaineiden opintoja sekä syventävien projektiopintoja. Syventävien projektiopinnoissa on tarjolla seuraavat opintokokonaisuudet: musiikin historia, soivat soinnut, musiikkiteknologia, rytmimusiikin muha, musikaali, sävellys ja musiikista ammatti. Syventävien opintojen projektiopintoja voi tehdä myös aikaisemmin opintojen aikana.

Yli 17-vuotiaat opiskelevat aikuisosastolla.

Ulkopuoliset oppilaat voivat osallistua yhteissoittoryhmiin sekä musiikin hahmotusaineiden ryhmiin.

                                                                                                          

 

 

Hae sivustolta