Paikkatietopalvelut

PAIKKATIETOPALVELUT

Näille sivuille on koottu paikkatietopalveluita, joista löydät tietoa Viitasaaresta ja Viitasaaren palveluista.

LOUHI:

Pohjoisen Keski-Suomen karttapalvelusta (Louhi) löytyy kartta-aineistoa kuntalaisten vapaaseen käyttöön. Tietoja, palveluita ja kartta-aineistoja palveluun päivitetään ja julkaistaan resurssien mukaan. Karttapalveluun syötettyjä tietoja, palveluita ja karttapohjia sekä aineistoja saat suodatettua näkyviin rastittamalla haluamasi tasot kartan vasemmasta laidasta löytyvästä ”aineistot” -valikosta.

SWECO:

Swecon karttapalvelimelta löytyy kartta-aineistoja kuntalaisten vapaaseen käyttöön. Kartta-aineistoja ja tietoja päivitetään ja julkaistaan resurssien mukaan.

Karttapalvelussa voit yhdistää tietoja ja ominaisuuksia karttatasojen avulla, luoda omia karttanäkymiäsi esimerkiksi teemakartan tyylisesti, jakaa ja tallentaa niitä, sekä tehdä yksinkertaisia analyyseja. Samalla linkillä pääset sekä työpöytä että mobiiliversioihin. Palvelun kielen voi vaihtaa toistaiseksi vain selaimen asetuksista. Parhaaseen lopputulokseen pääset uusimmalla Google Chrome -selaimella. Eri karttatasot, työkalut sekä palvelun ohje löytyy sivun vasemman yläreunan painikkeista.

Karttapalvelun osoite (tai painike)

kartta: https://kartat.sweco.fi/viitasaari/

Karttapalvelun avoimet rajapinnat

WMS: https://kartat.sweco.fi/raster/viitasaari/ows

WFS: https://kartat.sweco.fi/geoserver/viitasaari/ows

LIPAS:

LIPAS on suomalaisten liikuntapaikkojen tietopankki. Lipas on valtakunnallinen ja julkinen liikunnan paikkatietojärjestelmä, jota hallinnoi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Lipaksessa on tietoa Suomen liikuntapaikoista, virkistysalueista, ulkoilureiteistä ja liikuntatoimen taloudesta. Sivuston paikallisten tietojen ylläpito Liikuntatoimi sekä paikalliset yhdistykset ja toimijat.

JÄLKI:

Palvelu on tarkoitettu pyöräilyreittien ja reittien varrella olevien paikkojen listaamiseen. Rekisteröitymällä ja käyttämällä palvelua näiden ehtojen mukaisesti saat oikeuden käyttää maksutta Jälki-peruspalvelua. Osa lisäpalveluista voi olla maksullisia. Jälki on tarkoitettu pyörälenkkien suunnittelun apuvälineeksi. Se ei ole virallinen kartta tai reitistö, eikä sitä valvo mikään virallinen taho. Sovella tietoja ympäristön ja olosuhteiden mukaan. Jälki-palveluun tallennettu reitti tai paikka ei anna oikeutta kulkea alueella, jos se lain mukaan on kiellettyä. Palvelu ei myöskään takaa, että reitit ja paikat olisivat turvallisia. Käytä siis omaa harkintaasi pyöräillessäsi. Jälki-palveluita tarjoaa ja tuottaa Laukka Solutions Oy

Hae sivustolta