Kulttuuripalvelut

Viitasaari on aktiivinen kulttuurikaupunki, jossa riittää toimintaa ja tapahtumia läpi vuoden. Kulttuuripalvelut luo edellytyksiä sekä tuottaa mahdollisuuksia monipuoliseen kulttuurin harrastamiseen Viitasaarella. Teemme tiivistä yhteistyötä asukkaiden, eri yhteisöjen ja kulttuuritoimijoiden kanssa ja haluamme tuoda esille kulttuuritoiminnan merkityksen kaikenikäisten arjen ja hyvinvoinnin kannalta. Olemme mukana toteuttamassa yhteisöllistä toimintaa sekä osaltamme kehittämässä kaupunkistrategian mukaista elinvoimaa ja vetovoimaista kuntakuvaa.

Viitasaari Festivals –yhteistyön merkeissä tuemme ja avustamme vuosittain paikallisten kulttuuritoimijoiden järjestämiä tapahtumia. Tuotamme vuosittain konsertteja, teatterivierailuja ja satunnaisia teematilaisuuksia sekä mm. kaupungin itsenäisyyspäivän juhlan ja veteraanipäivän tilaisuudet.

Jorma Rihto

Vapaa-aikatoimenjohtaja

044 4597 570 Soita

Vapaa-aikatoimisto

040 1737 520 Soita

 

 

Viitasaari Areena

Areena sopii mainiosti eri liikuntamuotojen harrastamiseen sekä kulttuuritapahtumien, messujen, seminaarien ja juhlatilaisuuksien järjestämiseen. Liikuntahallin kokonaispinta-ala on 1 000 m2 ja se mahdollistaa monet sisäpelit kuten lentopallo, koripallo, sulkapallo, futsal, salibandy ja tennis. Hallin yhteydessä on myös 150 m2 suuruinen peilein varustettu pienliikuntatila.

Halli on varustettu äänentoisto- ja valolaitteilla, kokousvarusteilla sekä induktiosilmukalla. Kahvitus- ja väliaikapalvelua voidaan toteuttaa kahdessa kerroksessa olevissa lämpiöissä.

Viitasaari Areenalla on 590 istuinpaikkaa, joista 200 paikkaa permannolla ja 390 paikkaa nousevassa katsomossa. Lisäkatsomoiden myötä paikkaluku on 900.

Tila on esteetön.

 

 

Viitasaaren teatterisali

Viitasaaren teatterisali soveltuu monenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Nouseva, 153-paikkainen auditoriopöydillä varustettu katsomo suo mahdollisuudet kokousten ja seminaarien järjestämiseen. Salissa on dataprojektori ja induktiosilmukka. Mustaksi sävytetylle, 10 m x 7 m kokoiselle näyttämölle voi rakentaa suuremmankin tuotannon. Esitysvaloista löytyy peruskalusto. Äänentoistoa tilassa ei ole.

Teatterin yhteydessä on kaksi suihkulla ja isoilla peileillä varustettua pukuhuonetta. Eteisaulasta löytyy naulakko- ja lipunmyyntitilat. Kahvitustarjoilut tilattavissa erikseen.

Tapahtumista tiedotetaan www.menoinfo.fi -sivulla tai Viitasaaren kaupungin facebook -sivulla.

Tiedustelut ja varaukset vapaa-aikatoimisto p. 040 1737 520 tai vapaa-aikatoimenjohtaja Jorma Rihto p. 044 4597 570.

 

Taidegalleriat 

Citygalleria

Citygalleria sijaitsee Wiitakeskuksessa. Galleriassa järjestetään erilaisia kuukausinäyttelyitä. Näyttelyteokset ovat esillä kauppakeskuksen käytävillä näyttely on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikoina.

Viitasaaren kirjaston galleria

Näyttelytila (60 m2) kuukausittain vaihtuville taidenäyttelyille.
Käyntiosoite: Koulukuja 6, 44500 Viitasaari
Tiedustelut ja varaukset Viitasaaren kirjastolta puh. 044 7335 692 tai viitasaaren.kirjasto(at)viitasaari.fi.

 

Tuulensuun veistospuisto ja ateljeetalo

Järkiniementie 75, 44610 Kärnä

Tuulensuun veistospuistossa on mahdollista vierailla keväällä, kesällä ja syksyllä. Ateljeetalo Tuulensuu on kuvataiteilijoiden vierasateljee. Ajoittain siellä pidetään myös taidenäyttelyitä.

Tuulensuu.net

Musiikkitapahtumat

Paikkakunnilla järjestetään yksittäisiä konsertteja ja suurempiakin musiikkitapahtumia ympäri vuoden. Konsertit ja muut musiikkitapahtumat löytyvät menoinfo.fi -tapahtumakalenterista tai Viitasaari Festivals -sivustolta.

Museot ja käyntikohteet

Lomaseudun matkailusivuilta löytyy kattavasti tietoa kohteista.

Lomaseutu

Teatterit

Teatterielämyksistä pääsee nauttimaan erityisesti kesäisin eri kesäteattereissa. Lisätietoa teatteritarjonnasta löytyy tapahtumakalenterista.

Viitasaaren kesäteatteri

 

Hae sivustolta