Kulttuuripalvelut

Viitasaari on aktiivinen kulttuurikaupunki, jossa riittää toimintaa ja tapahtumia läpi vuoden. Kulttuuripalvelut luo edellytyksiä sekä tuottaa mahdollisuuksia monipuoliseen kulttuurin harrastamiseen Viitasaarella. Teemme tiivistä yhteistyötä asukkaiden, eri yhteisöjen ja kulttuuritoimijoiden kanssa ja haluamme tuoda esille kulttuuritoiminnan merkityksen kaikenikäisten arjen ja hyvinvoinnin kannalta. Olemme mukana toteuttamassa yhteisöllistä toimintaa sekä osaltamme kehittämässä kaupunkistrategian mukaista elinvoimaa ja vetovoimaista kuntakuvaa.

Viitasaari Festivals –yhteistyön merkeissä tuemme ja avustamme vuosittain paikallisten kulttuuritoimijoiden järjestämiä tapahtumia. Tuotamme vuosittain konsertteja, teatterivierailuja ja satunnaisia teematilaisuuksia sekä mm. kaupungin itsenäisyyspäivän juhlan ja veteraanipäivän tilaisuudet.

Jorma Rihto

Vapaa-aikatoimenjohtaja

044 4597 570 Soita

Lisätietoja

Myös Viitasaaren kaupungin järjestöyhdyshenkilö.

Vapaa-aikatoimisto

040 1737 520 Soita

 

 

Viitasaari Areena

Areena sopii mainiosti eri liikuntamuotojen harrastamiseen sekä kulttuuritapahtumien, messujen, seminaarien ja juhlatilaisuuksien järjestämiseen. Liikuntahallin kokonaispinta-ala on 1 000 m2 ja se mahdollistaa monet sisäpelit kuten lentopallo, koripallo, sulkapallo, futsal, salibandy ja tennis. Hallin yhteydessä on myös 150 m2 suuruinen peilein varustettu pienliikuntatila.

Halli on varustettu äänentoisto- ja valolaitteilla, kokousvarusteilla sekä induktiosilmukalla. Kahvitus- ja väliaikapalvelua voidaan toteuttaa kahdessa kerroksessa olevissa lämpiöissä.

Viitasaari Areenalla on 590 istuinpaikkaa, joista 200 paikkaa permannolla ja 390 paikkaa nousevassa katsomossa. Lisäkatsomoiden myötä paikkaluku on 900.

Tila on esteetön.

 

 

Viitasaaren teatterisali

Viitasaaren teatterisali (Koulukuja 8, Google Maps) soveltuu monenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Nouseva, 153-paikkainen auditoriopöydillä varustettu katsomo suo mahdollisuudet kokousten ja seminaarien järjestämiseen. Salissa on dataprojektori ja induktiosilmukka. Mustaksi sävytetylle, 10 m x 7 m kokoiselle näyttämölle voi rakentaa suuremmankin tuotannon. Esitysvaloista löytyy peruskalusto. Äänentoistoa tilassa ei ole.

Teatterin yhteydessä on kaksi suihkulla ja isoilla peileillä varustettua pukuhuonetta. Eteisaulasta löytyy naulakko- ja lipunmyyntitilat. Kahvitustarjoilut tilattavissa erikseen.

Tapahtumista tiedotetaan Tapahtumakalenteri-sivulla tai Viitasaaren kaupungin Facebook-sivulla.

Tiedustelut ja varaukset vapaa-aikatoimisto p. 040 1737 520 tai vapaa-aikatoimenjohtaja Jorma Rihto p. 044 4597 570.

Esteettömyys

Käytössämme on Vammaiskortti.

  • Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluun silloin, kun kortissa on A-merkintä
  • Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluun
  • Toimitiloissa on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen
  • Toimitiloissa on esteetön WC
  • Toimitiloissa on selkeät opasteet
  • Toimitilojen läheisyydessä on mahdollisuus esteettömään pysäköintiin
  • Katsomossa on pyörätuolipaikkoja
  • Tiloissa on induktiosilmukka
  • Koko henkilökunta pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan tukea tarvitsevaa asiakasta.
 

Taidegalleriat 

Viitasaaren kirjaston galleria

Näyttelytila (60 m2) kuukausittain vaihtuville taidenäyttelyille. Tiedustelut ja varaukset Viitasaaren kirjastolta.

Musiikkitapahtumat

Paikkakunnilla järjestetään yksittäisiä konsertteja ja suurempiakin musiikkitapahtumia ympäri vuoden. Konsertit ja muut musiikkitapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista tai Viitasaari Festivals -sivustolta.

Teatterit

Teatterielämyksistä pääsee nauttimaan erityisesti kesäisin eri kesäteattereissa. Lisätietoa teatteritarjonnasta löytyy tapahtumakalenterista.

Löytänän kesäteatteri

Telttateatteri

 

Hae sivustolta