Vanha Kirkkosaari

Vanha Kirkkosaari on suuri saari Viitasaaren keskustan ja Nelostien välittömässä läheisyydessä. Myös Viitasaarena tunnettu saari on lähes kokonaan rakentamaton. Viitasaaren seurakunnan omistaman saaren eteläisellä rantuudella on laavu, pohjoispuolella on Hiekkalahden nuotiopaikka. Polttopuita laavulle sekä nuotiopaikalle on viety viimeksi viety talvella 2021. Tarkista mahdolliset palovaroitukset ennen avotulen sytyttämistä.

Talvisin saaren ympärille ja myös saaren sisäosiin tehdään latuja jääolosuhteiden mukaan, lisätiedot laduista omalla sivullaan.

Saaressa on hautausmaa ja siihen liittyviä rakenteita. Vanhassa Kirkkosaaressa on ollut myös ampumarata, jonka rakenteita on edelleen olemassa ja joita on syytä varoa alueella kuljettaessa. Aiemmin saaressa on ollut myös hyppyrimäki.

Hautausmaasta ja saaressa sijainneista kirkoista on tietoa Viitasaaren seurakunnan verkkosivuilla. Kesäisin saareen pääsee veneellä, Viitasaaren kaupungilta on saatavissa käyttöön kaupunkiveneitä ja myös seurakunta lainaa veneitä.

Kartta: Laavu Kansalaisen Karttapaikassa
Kartta: Hiekkalahden nuotiopaikka Kansalaisen Karttapaikassa
Retkipaikka: Hieno retkikohde Viitasaaren keskustan kupeessa – Vanha Kirkkosaari

Hae sivustolta