Vanha Kirkkosaari

Vanha Kirkkosaari on suuri saari Viitasaaren keskustan ja Nelostien välittömässä läheisyydessä. Myös Viitasaarena tunnettu saari on lähes kokonaan rakentamaton. Viitasaaren seurakunnan omistaman saaren eteläisellä rantuudella on laavu, joka tunnetaan Kirkkosaaren laavuna. Pohjoispuolella on Hiekkalahden laavu, joka rakennettiin kesällä 2022 aiemman nuotiopaikan luokse. Polttopuita laavuille viedään talvisin. Tarkista mahdolliset palovaroitukset ennen avotulen sytyttämistä.

Vanhan Kirkkosaaren laavu, polttopuuvaja, huussi, rantautumispaikka, sijainti Kansalaisen Karttapaikassa, Google Mapsissa
Hiekkalahden laavu, polttopuuvaja, huussi, rantautumispaikka, sijainti Kansalaisen Karttapaikassa, Google Mapsissa
Hiekkalahdessa laavun lisäski myös toinen nuotiopaikka samojen rakenteiden yhteydessä, sijainti Kansalaisen Karttapaikassa

Talvisin saaren ympärille ja myös saaren sisäosiin tehdään latuja jääolosuhteiden mukaan, lisätiedot laduista omalla sivullaan.

Saaressa on hautausmaa ja siihen liittyviä rakenteita. Vanhassa Kirkkosaaressa on ollut myös ampumarata, jonka rakenteita on edelleen olemassa ja joita on syytä varoa alueella kuljettaessa. Aiemmin saaressa on ollut myös hyppyrimäki.

Hautausmaasta ja saaressa sijainneista kirkoista on tietoa Viitasaaren seurakunnan verkkosivuilla. Kesäisin saareen pääsee veneellä, Viitasaaren kaupungilta on saatavissa käyttöön kaupunkiveneitä ja myös seurakunta lainaa veneitä.

Retkipaikka: Hieno retkikohde Viitasaaren keskustan kupeessa – Vanha Kirkkosaari

Hae sivustolta