Perhetupa-kohtaamispaikka

Kohtaamispaikka avauttiin 1.6.2022 Kennääntie 4:ssa (Google Maps). Toiminnan lähtökohtana on, että perheet voivat saada heille tarpeenmukaista tietoa, ohjausta ja palveluja oikeaan aikaan joustavasti. Eri toimijat jalkautuvat kohtaamispaikkaan ja palveluja tarjoavat mm. varhaiskasvatus, seurakunnat, MLL:n Viitasaaren yhdistys, Viitasaaren 4H-yhdistys, Leijonaemot, perhetyö, kirjasto jne. Keskukseen voi tulla kohtaamaan toisia ihmisiä ja saamaan vertaistukea. Toimintaa kehitetään jatkuvasti.

Ajankohtaista tietoa perhekeskuksen toiminnasta sosiaalisessa mediassa: Facebook ja Instagram

Ohjausta ja neuvontaa
Sinulla ei tarvitse olla suuria huolia tai murheita, vaan voit tulla halutessasi myös jakamaan arjen iloja ja kohtaamaan toisia ihmisiä sekä voimaantumaan vertaistuesta. Mikäli haluat henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa varaa aika perhekeskustyöntekijä Marika Huhtaselta.

Viikko-ohjelma syksy 2022

KATSO mahdolliset ohjelmamuutokset perhekeskuksen sosiaalisen median kanavista: Facebook ja Instagram

Maanantai
• Vauvaperhetreffit klo 12-15
Vauvaperheiden ja ensimmäistä lastaan odottavien perheiden oma ryhmä, jossa saa vertaistukea sekä voi tutustua muihin vauvaperheisiin kahvi/teekupposen äärellä. Toisinaan mukana on eri alan asiantuntijoita erilaisten teemojen äärellä.

• Viitasaaren 4H-yhdistyksen järjestämä olkkari 3-5-luokkalaisille maanantaisin klo 13-16.30. Tupaan voi tulla viettämään aikaa, tekemään läksyjä, pelailemaan yms. Omia eväitä voi ottaa mukaan.

• Safkasankarit –kerho 3-5-luokkalaisille klo 16-18

Tiistai
• Perhepäivä klo 9 – 15
Kaikille lapsiperheille avoin päivä, johon voi tulla oman aikataulun mukaan viettämään aikaa, keskustelemaan, leikkimään, pelailemaan ja kohtaamaan muita perheitä. Voi sopia vaikka leikkitreffejä ystäväperheen kanssa, myös isovanhemmat ja esimerkiksi kummit voivat tulla lapsen kanssa puuhastelemaan tuvalle. Toisinaan on asiantuntijavierailuja erilaisten teemojen äärellä. Kahvia ja mehua on tarjolla, myös omia eväitä voi ottaa mukaan!

Keskiviikko
• Lasten kerho 2-5-vuotiaille klo 9-12
Avoimen varhaiskasvatuksen järjestämää suunnitelmallista ja virikkeellistä kerhotoimintaa kotihoidossa oleville lapsille. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet avoimen varhaiskasvatuksen sivuilta.

• Leijonaemot, katso lisätiedot vertaistukiryhmätoiminta-sivulta.

Torstai
• Lasten kerho 2-5-vuotiaille klo 9-12
Avoimen varhaiskasvatuksen järjestämää suunnitelmallista ja virikkeellistä kerhotoimintaa kotihoidossa oleville lapsille. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet avoimen varhaiskasvatuksen sivuilta.

• Perhepäivä klo 9-15
Avoimen varhaiskasvatuksen lastenhoitajan luotsaama kotihoidossa olevien lasten perheille tarkoitettu päivä, johon vanhemmat voivat tulla lapsineen oman aikataulun mukaisesti. Ohjattuja tuokioita järjestetään lapsiperheille klo 10 ja 13.
Ennakkoilmoitusta ei tarvita, lisätiedot avoimen varhaiskasvatuksen sivuilta.

Perjantai
• Perhekahvila MLL:n Viitasaaren yhdistys
MLL perhekahvila toimii perjantaisin parittomina viikkoina aamukahvilana klo 9.30-12 ja parillisina viikkoina iltakahvilana klo 15.30-18. Seuraa ilmoittelua yhdistyksen Facebook-sivuilla.

Tilapäinen lastenhoitoapu
Kun tarvitset lyhytkestoista tilapäistä hoitoa lapsellesi niin vastaamme hoidon tarpeeseen mahdollisuuksien mukaan.
Tiedustelut Marikka p. 040 775 6418 ja Marika p. 040 6610298

Marika Huhtanen

perhekeskuskoordinaattori

040 661 0198 Soita

Yksikkö

Viitasaaren perhekeskus

Hae sivustolta