Perhetupa-kohtaamispaikka

Perhetupa-kohtaamispaikka Kennääntie 4:ssa (Google Maps). Toiminnan lähtökohtana on, että perheet voivat saada heille tarpeenmukaista tietoa, ohjausta ja palveluja oikeaan aikaan joustavasti. Eri toimijat jalkautuvat kohtaamispaikkaan ja palveluja tarjoavat mm. varhaiskasvatus, seurakunnat, MLL:n Viitasaaren yhdistys, Viitasaaren 4H-yhdistys, Leijonaemot, perhetyö, kirjasto jne. Keskukseen voi tulla kohtaamaan toisia ihmisiä ja saamaan vertaistukea. Toimintaa kehitetään jatkuvasti.

Viikko-ohjelma

Ajankohtaista tietoa perhekeskuksen toiminnasta sekä mahdolliset ohjelmamuutokset sosiaalisen median kanavista: Facebook ja Instagram

Toukokuussa 2024 avoimet perhekerhot maanantaisin ja perjantaisin klo 9-12 ja leikkitreffit tiistaisin klo 9-12 (parilliset viikot) ja klo 16-18 (parittomat viikot).

Kesä 2024 (3.6.alkaen)

Maanantai
• 3.6, 10.6 ja 17.6 klo 9-12 Lapsiperheiden leikkipuistotreffit Liikennepuistossa, os. Haapaniementie 45. Mukana perhekeskuskoordinaattori ja avoimen varhaiskasvatuksen sosionomi. Säävaraus. Huonolla säällä kokoonnumme Perhetuvalla.

• 4H:n Safkasankarit kesätauolla 1.5 alkaen.

Tiistai

• Leikkitreffit Perhetuvalla klo 9-12 parillisilla viikoilla 11.6. saakka. Jatkuu 6.8.

• Leikkitreffit Perhetuvalla klo 16-18 parittomilla viikoilla 18.6. saakka. Jatkuu 13.8.

Kaikille lapsiperheille avoimia kokoontumisia johon voi tulla oman aikataulun mukaan viettämään aikaa, keskustelemaan, leikkimään, pelailemaan ja kohtaamaan muita perheitä. Voi sopia vaikka leikkitreffejä ystäväperheen kanssa, myös isovanhemmat ja esimerkiksi kummit voivat tulla lapsen kanssa puuhastelemaan tuvalle. Toisinaan on asiantuntijavierailuja erilaisten teemojen äärellä. Kahvia ja mehua on tarjolla, myös omia eväitä voi ottaa mukaan! Ei ennakkoilmoittautumista. Järj. Keski-Suomen hyvinvointialue yhteistyössä Viitasaaren kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa.

• Nepsy-pysäkki 14.5. klo 13-16 ajanvarauksella.
Joskus arjen sujuvuus mietityttää, lapsen tunnesäätelyssä tai toiminnanohjauksessa on haasteita tai siirtymätilanteissa on jumiutumista. Aistisäätelyn vaikeudet voi ihmetyttää tai tarkkaamattomuus hankaloittaa koulunkäyntiä. Tule keskustelemaan pysäkille ja pohditaan yhdessä keinoja arkeen. Ajanvaraus (040 661 0198).

Torstai

• Perhekahvila 30.5. klo 16-18.30, kuukauden viimeinen torstai. Järj. MLL:n Viitasaaren yhdistys.
MLL perhekahvila joka kuukauden viimeinen torstaina iltakahvilana. Tauolla kesän ajan. Seuraa ilmoittelua yhdistyksen Facebook-sivuilla.

Perjantai

• Perhekerho klo 9-12 perjantaisin 21.6 saakka. Jatkuu 9.8. Järj. avoin varhaiskasvatus.

• Mobilen kriisityöntekijä paikalla 31.5 ja 19.7 klo 14-20.

• Parisuhteen huoltoasema auki tiistaina 28.5 iltapäivällä ajanvarauksella, perhekeskustyöntekijän yhteystiedot alla.

Kun tarvitset lyhytkestoista, tilapäistä hoitoa lapsellesi, niin vastaamme hoidon tarpeeseen mahdollisuuksien mukaan. Tiedustelut Marikka p. 040 775 6418

Ohjausta ja neuvontaa
Sinulla ei tarvitse olla suuria huolia tai murheita, vaan voit tulla halutessasi myös jakamaan arjen iloja ja kohtaamaan toisia ihmisiä sekä voimaantumaan vertaistuesta. Mikäli haluat henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa, varaa aika perhekeskustyöntekijä Marika Huhtaselta.

Kohtaamispaikka avattiin 1.6.2022

Hae sivustolta