Tervetuloa lomailemaan Pikkasen parempaan periferiaan! Meillä voit rentoutua ja liikkua, nauttia rauhasta, kattavasta harrastustarjonnasta luontoreitteineen sekä yllättävästä tapahtumatarjonnasta.

Viitasaarella pidempään ollessasi tai Nelostietä ohiajaessa kannattaa pistäytyä Lyhty Viitasaareen, joka on edukseen erottuvasti remontoitu hirsikoulu aivan keskustassa, valtatien vieressä. Sisätiloissa toimii Ravintola Lyhty ja Mari-A:n Marimekon tuotteiden myymälä, piha-alueella Keitele-järven rannassa kesäisin palvelee ravintola Kontti Street Food.

Viitasaarelle voit asettua pidemmäksikin aikaa – hyvällä paikalla taajamassa Keitele-järven rannalla myynnissä on tontteja Tuhmalanniemessä. Jos tarvitset etätyöhön tilaa ja yhteyksiä, tutustu Lennättimeen ydinkeskustassa!

Luontokohteita ja -reittejä

Koljatin vaikuttavalla kallioalueella kulkee viitoitettu luontoreitti ja eväitä voi nauttia laavussa nuotion äärellä. Reitin lisäksi suojellulla alueella sen ympäristössä riittää nähtävää. Jylhien kallioiden juurella on pieni järvi ja vaikka paikka on luonnonrauhassa, Nelostieltä on reitin lähtöpaikalle alle 10 kilometriä.
Lisätiedot, kuvia ja kartta »

Heinä-Suvanto on kansainvälisestikin merkittävä lintukosteikko, jonka laidalla on lintutorni. Tornille vie pysäköintialueelta opastettu luontopolku luonnosta kertovine opastauluineen. Viitasaaren itälaidalla, lähellä Keski-Suomen ja Savon rajaa sijaitsevalla Heinä-Suvannolla on myös nuotiopaikka, joka on pysäköintialueen luona.
Lisätiedot, kuvia ja kartta »

Viitasaaren muita kohteita löydät Luontokohteet-sivulta.

Liikkumista ja virkistäytymistä

Ulkoiluun runsaasti mahdollisuuksia Savivuorella. Viitasaaren keskustaajaman ulkoilualueella pääset muun muassa kuntoportaisiin, laskettelurinteeseen, kuntopoluille ja hiihtoladuille. Monipuolisen tarjontaan voit tutustua Savivuori-sivulla.

Uimahalli Simmari on Savivuoren läheisyydessä koulukeskuksessa. Simmari on suosittu virkistyskohde, josta löytyy mahdollisuudet monipuolisen vesiliikunnan harrastamiseen ja rentoutumiseen niin altailla kuin kahviossakin. Simmarissa on myös ajantasainen kuntosali, jota voi avainkortilla käyttää aamusta iltaan.

Pikkasen paremman periferian laaja vapaa-ajan ja kulttuurin kirjo kannattaa kokea itse!

Tapahtumia

Viitasaari tunnetaan monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Kansainvälinen nykymusiikin festivaali Musiikin Aika tuo kuultavaa, nähtävää ja koettavaa sekä vierailijoita ympäri maailmaa. Traktorijatzeissa kuullaan jazzin lisäksi pop- ja rock-musiikkia idyllisessä maalaisympäristössä Suovanlahdella. Raskaan kuljetuskaluston ammattilaiset ajoneuvoineen kokoontuvat Mid Finland Truckmeetingiin Viitasaaren keskusta-alueelle. Nämä ja muut kesätapahtumat löydät Visit Viitasaari -sivustolta.

Muita Viitasaarella järjestettäviä tapahtumia ovat muun muassa kesäteatterit, Viitasaaren elokuvaviikko sekä konsertit läpi vuoden.

Hae sivustolta