Kirjaamo- ja arkistopalvelut

Kirjaamo- ja arkistopalvelut

Kirjaamo

Kaupungin virallinen sähköpostiosoite on viitasaaren.kaupunki@viitasaari.fi.

Virallista osoitetta käytetään, kun halutaan sähköpostin välityksellä
– laittaa asia vireille tai
– käsiteltäväksi
(Laki sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa 13/2003)

Neuvonta, Viitasaaren kaupungintalo

014 459 7411 Soita

Yksikkö

Viitasaaren kaupungintalo

Toimipaikka

Keskitie 10,
44500 Viitasaari

Lisätietoja

Kaupungintalo avoinna arkisin klo 8-16.

Neuvonta ja puhelinvaihde avoinna arkisin klo 9-12.

Arkisto

Kaupungin keskusarkisto eli päätearkisto sisältää suurimman osan hallintokuntien pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista aina niiden perustamisesta lähtien. Päätearkiston arvokkaimpia asiakirjoja ovat kunnan perustamisasiakirjat vuodelta 1868. Tuolloisen käytännön mukaan asiakirjat ovat pöytäkirjoina.

Julkiset asiakirjat ovat kaikkien luettavissa ja niihin voi tutustua kaupungintalolla. Päätearkiston tietopalvelusta vastaa kaupungin tiedonhallintasihteeri. Voit pyytää asiakirjoja nähtäväksi sähköpostilla, puhelimella, kirjeellä tai asioida itse paikan päällä. Vierailusta on hyvä sopia etukäteen, jotta tutkittavat asiakirjat voidaan etsiä valmiiksi ja niiden tutkimista varten varata tila.

Asiakirjoista saa tarvittaessa kopioita. Tietopalvelusta perittävät maksut löydät sivun alareunassa olevasta hinnastosta.

Kotiseutuarkisto

Kotiseutuarkisto on perustettu vuonna 1989. Viitasaarelaiset yhdistykset, järjestöt ja seurat saavat tuoda arkistoon säilytykseen asiakirjojaan ilmaiseksi. Kotiseutuarkisto toimii kaupungin päätearkiston yhteydessä ja arkiston toiminnasta vastaa kaupungin tiedonhallintasihteeri.

Kotiseutuarkiston säilytystila on rajallinen ja siksi säilytykseen otetaan pysyvästi säilytettäviä asiakirjoja, esimerkiksi yhdistyksen pöytäkirjat, perustamisasiakirjat ja historiikit. Tarkemmat tiedot löydät oheisesta kotiseutuarkiston arkistointiohjeesta.

Seija Järnfors

Tiedonhallintasihteeri, tietosuojavastaava

040 168 1629 Soita

Yksikkö

Hallintopalvelut / kirjaamo

Toimipaikka

Viitasaaren kaupungintalo

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

Rakennusvalvonta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Lisäksi arkistosta löytyvät rakennustyön valvontaan liittyvät asiakirjat kuten loppukatselmuspöytäkirjat.

Rakennusvalvonnan tietopyynnöt voi toimittaa suoraan rakennustarkastajalle tai lupasihteerille. Yksilöi tietopyyntöön haluamasi materiaali (esim. lupa-asiakirjat, pääpiirustukset, katselmuspöytäkirjat). Ilmoita myös omat yhteystietosi sekä haettavan kohteen kiinteistötunnus ja osoite. Hakua nopeuttaa, jos tiedossa on lupanumero tai luvan hakuvuosi. Tietopalvelusta perittävät maksut löydät sivun alareunassa olevasta hinnastosta.


Hae sivustolta