Haapasaaren laavu ja rantapolku

Viitasaaren keskustan osana olevassa Haapasaaressa on laavu ja rantapolku. Rantapolun ja laavun on toteuttanut Viitasaaren kaupunki yhteistyössä Viitasaaren seurakunnan kanssa. Saaressa sijaitsevat muun muassa terveysasema sekä seurakunnan kirkko ja hautausmaa.

Kesällä 2022 rakennettu laavu on Haapasaaren pohjoiskärjessä. Laavu ja pöytäryhmä ovat terassimaisella tasanteella. Tasanteen yhteydessä on nuotiopaikka ja kaupunki toimittaa laavulle polttopuita. Avotulen tekeminen muualla alueella kiellettyä. Nuotiopaikallakaan avotulta ei saa tehdä, jos voimassa on ruohikko- tai metsäpalovaroitus. Voit tarkistaa palovaroitustilanteen Ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilla.

Rantapolku on kahdessa eri vaiheessa toteutettu. Sille pääsee sujuvasti esimerkiksi sairaalasta, Helmiinasta ja Wiitalinnasta. Polun pinta on tasainen ja siten kuljettavissa esimerkiksi rollaattorilla ja pyörätuolilla, mutta reitillä on korkeuseroja, jotka tulee huomioida. Hautausmaalla reitti on muodostettu olemassa olleita käytäviä pitkin, jonka vuoksi polulla on mutkia.

Huomioithan myös, että rantapolun reitti kulkee myös hautausmaa-alueella. Tämä tarkoittaa pääasiassa jalankulkuun tarkoitetulla reitillä rauhallisesti ja muita kunnioittavasti liikkumista. Myös polkupyörällä reitillä liikkuminen on sallittua, samoin koiran kanssa. Ulkoiluttajan on huolehdittava, että koira ei tee tarpeitaan hautausmaan alueelle.

Rantapolku on valaistu muun keskustan puoleiselta osuudelta tsasounalta laavulle ja siitä kirkon pihaan. Valaistuksen totetuksesta vastasi LC Viitasaari Porthan.

Rantapolulle ja laavulle pääsee keskustasta kävellen. Auton voi pysäköidä esimerkiksi Kirkkotien varressa oleville parkkialueille. Polkureitti kulkee tsasounan pysäköintialueelta terveysaseman pihaan. Varsinaisen polun lisäksi rengasreitillä kuljetaan asfalttipintaisia osuuksia.

Karttoja alueelta

Haapasaaren laavu Google Mapsissa
Haapasaari Kansalaisen Karttapaikassa
Haapasaari OpenStreetMapissa

Hae sivustolta