150-vuotisen kansakouluhistorian juhla sunnuntaina 21.11. – Opetusvälineistön näyttely kaupungintalolla

Julkaistu 09.11.2021

Viitasaarella juhlitaan paikkakunnan kansakouluopetuksen 150-vuotiasta historiaa näyttelyllä sekä kaikille avoimella juhlalla.

Kouluhistoriallinen näyttely on jo avattu Viitasaaren kaupungintalolla. Näyttely on esillä marraskuun ajan ja joulukuun alussa perjantaihin 3.12. saakka. Samalla voi tutustua myös toisessa kerroksessa oleviin pienoismalleihin vanhasta Viitasaaren keskusta-alueesta. Esillä on muun muassa opetustauluja ja muuta opetusvälineistöä.

Varsinainen juhla Viitasaari Areenassa (Urheilutie 9, Google Maps) on sunnuntaina 21.11. alkaen kello 13.00. Juhlaohjelma rakentuu koulupäivän muotoon. Luvassa on siis juhlaksi koottu koulupäivä aamunavauksineen ja oppitunteineen. Musiikintunnilla esille pääsevät vanhat koulusta tutut laulut. Lukemisen ja kirjallisuuden osuus sekä tapakasvatus käydään läpi, kun teatteriryhmä Pölkkypäät käyvät kuokkimassa.

Kansakoulun historia Viitasaarella on pitkä, mutta historiikki viitasaarelaisesta kouluhistoriasta ja opetuksesta ei nukuta historiantunnilla. Muistoja vanhoista ja nykyisistä kouluajoista nähdään haastatteluina, joissa kuullaan tuntoja kyläkoulun opettaja Leinolta sekä keittäjä Raatikaiselta. Nykyisen henkilökunnan 1970-luvulla alkanutta yhteistä koulutietä valottavat Vuorenmaa ja Huikari, jotka työskentelevät nyt samassa luokassa.

Koululiikunnan iloihin pääsee mukaan seuraamaan voimistelutuntia entisajasta nykyaikaan Viitasaaren Naisvoimistelijoissa valmentavan Oona Raatikaisen ohjaaman Tehotytöt-ryhmän esityksessä. Käsityön ja valinnaisen psykologiantunnin pitää kaksinkertainen ravintolataikureiden hallitseva Suomen mestari ja mentalisti Miika Korkatti.

Juhlat päättyvät totta kai kakkukahveihin.

https://youtu.be/KoVTBSKdWpk
Takaisin uutisiin

Hae sivustolta