Alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille avataan ajanvaraus rokotuksiin – Lue kutsu ja seuraa ohjeita

Julkaistu 24.02.2021

Wiitaunioniin on saatu ensi viikolle rokotteita, joita on mahdollista antaa vain alle 70-vuotiaille. Samaan aikaan käynnissä ovat yli 80-vuotiaiden rokotukset heille sopivilla rokotteilla.

Koska alle 70-vuotiaille sopivia rokotteita on saatavilla, valtakunnallisen järjestyksen mukaisesti nyt rokotukseen kutsutaan alle 70-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia. Rokotukseen kutsu koskee sinua, jos olet alle 70-vuotias, et ole vielä saanut yhteydenottoa terveyskeskuksesta ja sinulla on jokin seuraavista voimakkaasti altistavista sairauksista:

  • tehty elinsiirto tai enintään 6 kk sitten kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea (perinnöllinen) immuunivajavuus, perna poistettu
  • vaikea krooninen munuaissairaus; lääkärin toteama verenpainetautiin tai diabetekseen liittyvä munuaisvaurio tai muu pitkäaikainen munuaisten vajaatoiminta
  • vaikea krooninen keuhkosairaus; keuhkoahtaumatauti, keuhkoputkien laajentuma, kystinen fibroosi
  • heikentynyt keuhkokapasiteetti (esim. toinen keuhko puuttuu)

Kutsu koskee viitasaarelaisia, pihtiputaalaisia ja virallisesti terveyspalvelunsa näihin kuntiin siirtäneitä.

Varaa rokotusaika ajanvarausnumerosta Viitasaari 014 4597241, Pihtipudas 014 4596715. Rokotusajan varaaminen puhelimitse koskee vain alle 70-vuotiaita ja yllä esitettyjen sairauksien perusteella riskiryhmiin kuuluvia. Muiden ryhmien osalta soittamalla ei voi nopeuttaa rokotukseen pääsyä.

Yli 80-vuotiaiden kutsumista puhelimitse jatketaan samanaikaisesti saatujen rokoteannosten perusteella. 75-79-vuotiaiden ja 70-74-vuotiaiden ryhmiin siirrytään kyseisessä järjestyksessä sitä mukaa kun rokotteita on saatavilla.

Muiden riskiryhmien rokotusten varausten ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin, kun tiedetään rokotteiden saatavuus. Rokotustilastot ja rokotusten eteneminen julkaistaan jatkossa sivulla viitasaari.fi/koronarokotukset

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta