Digikeskuksen avajaiset keskiviikkona 30.3. – Digitalisaation mahdollisuudet esillä

Julkaistu 22.03.2022

Viitasaaren EAKR-rahoitteisen Digikeskuksen tilat ovat valmistuneet alkuvuodesta ja nyt on aika juhlistaa sitä avajaisten merkeissä! Tervetuloa tutustumaan Digikeskuksen tiloihin ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin kakkukahvien muodossa 30.3 kello 17.00-19.00. Digikeskus toimii Lennätintalossa (Keskitie 4).

Ohjelmassa:
• Digikeskuksen virallinen avaaminen
• Kakku- ja kahvitarjoilu
• VR-lasien kokeilua yhdessä KEXRI-hankkeen kanssa
• Mahdollisuus tutustua studiotiloihin ja 3D-tulostimeen

Digikeskus on Viitasaaren kaupungin EAKR-rahoitettu hanke, jonka tavoitteena on vauhdittaa yritysten, julkisen sektorin ja kolmannen sektorin digitalisaatiota. Digikeskus tarjoaa käyttäjilleen oman osaamisen kehittämisen tueksi laitteistoja, tiloja ja valmennuksia. Hankkeen osatoteuttajana toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Digikeskuksen tiloihin ja laitteistoihin kuuluu muun muassa studiotilat äänen, videon ja kuvan tuottamiseen. Laadukkaat puitteet mahdollistavat perehtymisen henkilö-, tuote- ja videokuvaukseen sekä vaikkapa livestreamaukseen. Digikeskuksen koneilta löytyy ammattikäyttöön soveltuvat ohjelmistot videon ja kuvan editoimisen avuksi. Podcastpöytä tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden tutustua äänilähetysten tekoon!

Tiloista löytyy myös 3D-tulostin, jonka avulla voidaan havainnoida digitaalisten suunnitelmien tuottamista fyysisiksi kappaleiksi. Hankkeen osatoteuttaja JAMK on mukana etenkin 3D-tulostamisen ja -mallintamisen mahdollisuuksien hyödyntämisen demonstroinnissa. 3D-tulostamisen ohella JAMK:ilta löytyy hyvin monipuolista osaamista, jota saadaan jalkautettua pohjoisen Keski-Suomen alueelle. Lisää JAMK:in tarjoamista mahdollisuuksista tullaan kuulemaan Digikeskuksessa kevään aikana.

Digikeskuksen tiloissa järjestetään myös kaikille avoimia valmennuksia digitaalisen osaamisen kehittämisen tueksi. Digikeskuksen valmennuksilla pyritään madaltamaan alueen toimijoiden kynnystä digitaalisten mahdollisuuksien hyödyntämisessä. Valmennuksia tullaan järjestämään niin digitalisaation ruohonjuuritasolla kuin myös hieman haastavampien aiheiden parissa. Digikeskus tukee osaamisen kehittämistä lähtötasosta riippumatta ja toivotamme kaikki rohkeasti mukaan oppimaan! Digikeskus toimii Viitasaaren torin laidalla Etätyötila Lennättimen kanssa samassa rakennuksessa, ja ne toimivat tiiviissä yhteistyössä. Yritystoiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen liittyvät toimenpiteet ovat myös mahdollisia samalla käynnillä, sillä alueellinen Kehittämisyhtiö Witas on samalla käytävällä. Digikeskus toimii yhteistyössä muiden hankkeiden kanssa.

Digikeskuksen ja Lennättimen verkkosivun lisäksi kanavat ovat yhteisiä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Seuraamalla eri kanavia saat tiedon tulevasta toiminnasta ja tapahtumista. Valmennuksiin ja muuhun Digikeskuksen toimintaan liittyen toiveita voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen teemu.vuorela@viitasaari.fi tai puhelimitse 040 485 7876.

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen kesto on 1.9.2021-31.8.2023

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta