Viitasaaren elokuvaviikon 2023 elokuvat on julkaistu – 30.3-2.4. luvassa laatudraamaa ja sykähdyttäviä ensi-iltoja

Julkaistu 10.03.2023

Viitasaaren elokuvaviikolla on tiedossa valkokankaan täydeltä laatudraamaa ja sykähdyttäviä ensi-iltoja. Valikoimassa on kaiken ikäisille sopivia elokuvia. Elokuvaviikko järjestetään 30.3.- 2.4.2023 Nuorisotalon teatteritilassa, osoitteessa Koulukuja 8, Viitasaari (Google Maps). Festivaalin ennakkoliput ja lisätiedot elokuvista osoitteessa Keski-Suomen elokuvakeskuksen verkkosivuilla.

Käy katselemassa leffatrailerit ja merkkaa omat suosikkinäytöksesi kalenteriin. Nähdään elokuvaviikolla!

Teksti jatkuu kuvan jälkeen

Keväisen festivaalin 13 julkaistun pitkän elokuvan joukossa on mm. vuoden parhaan kotimaisen elokuvan Jussi-ehdokas Kupla (2022). Muita Jussi-ehdokkuuksilla huomioituja elokuvia festivaalilla ovat mm. parhaan äänisuunnittelun ehdokas Metsurin tarina (2022) ja parhaaksi dokumenttielokuvaksi ehdolla oleva Karaokeparatiisi (2022). Festivaalilla nähdään myös kovia ulkomaisia uutuuksia, kuten parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaat The Banshees of Inisherin (2022) ja The Fabelmans (2022).

Elokuvaviikolle mahtuu myös useita vuoden 2023 uutuuselokuvia. Kattaus sisältää mm. Veikko Huovisen romaaniin perustuvan Hamsterit (2023), Jalmari Helanderin toimintaelokuvan Sisu (2023), suomalais-bulgarialaisella yhteistyöllä toteutetun draamaelokuvan Laupias Taksikuski (2023) sekä lennokkaan, nuoremmille suunnatun seikkailuelokuvan Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus (2023). Näiden uutuuksien lisäksi festivaalilla esitetään myös sympaattinen dokumenttielokuva vanhoista italialaisista miehistä ja heidän koiristaan: Piemonten tryffelinmetsästäjät (2020).

Teksti jatkuu kuvan jälkeen

Elokuvaviikolla löytyy elokuvatarjontaa myös perheen pienimmille. Ohjelmistossa ovat koko perheelle mainiosti soveltuvat Risto Räppääjä ja Villi Kone (2023), Kiljuset! (2022) sekä Supermarsu 2 (2022).

Lisätietoa festivaalista ja sen ohjelmistosta Keski-Suomen elokuvakeskuksen verkkosivuilla sekä Viitasaaren elokuvaviikon Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Viitasaaren elokuvaviikko

Viitasaaren elokuvaviikko on Keski-Suomessa Viitasaarella vuosittain järjestettävä elokuvafestivaali, jossa esitetään kotimaisia ja ulkomaisia uutuuselokuvia. Se on yksi Suomen vanhimmista elokuvafestivaaleista. Festivaalin yhteydessä jaetaan myös Humanismin käsi -palkinto. Viitasaaren elokuvaviikon järjestävät yhteistyönä Keski-Suomen elokuvakeskus ja Viitasaaren kaupunki.

Tapahtuman Facebook-sivut ja Instagram-sivut.

Keski-Suomen elokuvakeskus

Keski-Suomen elokuvakeskus ry on elokuvayhteisö, joka toimii monimuotoisen elokuvakulttuurin edistäjänä Keski-Suomessa. Yhdistys on perustettu vuonna 2000. Elokuvakeskuksen toimisto sijaitsee Jyväskylässä Kulttuuritalo Villa Ranassa. Samasta rakennuksesta löytyy myös elokuvakeskuksen ylläpitämä elokuvateatteri Kino Aurora. Elokuvakeskus toteuttaa myös kiertävää elokuvatoimintaa Kino Metso teatterin kautta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta