Esiopetukseen ilmoittautuminen käynnissä – Lomakkeet palautettava viimeistään 28.2.2021

Julkaistu 04.02.2021

Viitasaarella ja Pihtiputaalla on esiopetukseen ilmoittautuminen käynnissä. Syksyllä 2021 esiopetuksen aloittavat vuonna 2015 syntyneet lapset. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty sekä ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta. Ilmoittautuminen tehdään paperilomakkeella, joka palautetaan sivistystoimen toimistoon viimeistään 28.2.2021.

Esiopetusvuosi on tärkeä vaihe lapsen elämässä. Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, tutkimalla ja kokeilemalla, vuorovaikutuksessa toisten lasten ja aikuisten kanssa. Esiopetuksen tehtävänä on yhteistyössä kotien kanssa tukea lasten yksilöllistä ja yhteisöllistä kehitystä, oppimisen halua ja iloa sekä tervettä itsetuntoa.

Perusopetuslain (1040/2014) mukaan esiopetus on velvoittavaa siten, että lapsen on osallistuttava oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Esiopetukseen osallistuminen on maksutonta ja sitä järjestetään neljä tuntia päivässä koulujen työ- ja loma-aikoina.

Esikouluun ilmoittaudutaan ilmoittautumiskaavakkeella, joka on postitettu 2015 syntyneille pihtiputaalaiselle ja viitasaarelaiselle lapsille. Vaihtoehtoisesti lomakkeen ja tietoa esiopetuksesta ja ilmoittautumisesta saa Esiopetus-sivulta, jossa ovat myös koulujen yhteystiedot.

Esiopetusta järjestetään lapsen omassa lähikoulussa. Lähikoulu määräytyy sivistyslautakunnan vahvistaman kouluverkon perusteella.

Lisätietoja esikoulun toiminnasta ja esikouluun tutustumisesta antavat rehtorit ja koulunjohtajat sekä sivistystoimen toimisto.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta