Etätyötila avataan kesäkuun alussa – Lennättimen verkkokoulutukset jatkuvat

Julkaistu 25.05.2020

Osaamiskeskus Lennättimen etätyötilan ovet avataan maanantaina 1.6. valtakunnallisten rajoitusten purkamisen myötä. Kesäkuun alusta alkaen etätyötila on avoinna normaalisti maanantaista perjantaihin klo 8-16 enintään kymmenelle henkilölle.
“Lennättimen tiloihin saadaan järjestettyä kymmenelle etätyöntekijälle työpisteet väljästi. Toiminnassa huomioidaan hygienia- ja kokoontumissuositukset”, Lennättimen projektipäällikkö Eeva Karppinen kertoo.

Torin laidalla, Wiitakeskuksessa oleva työtila on koronaviruksen leviämisen estämiseksi ollut käytössä maaliskuusta lähtien vain poikkeusjärjestelyin.
“Vaikka etätyötila avautuu ja on tarvittaessa käytössä, on leviämisriskin takia edelleen suositeltavaa tehdä etätyötä mahdollisuuksien mukaan kotona tai mökillä.”

Viisi työpisteistä on täysin varusteltuja, muun muassa sähköpöydällä ja ulkoisella näytöllä. Myös muut työpisteet soveltuvat hyvin työskentelyyn. Osaamiskeskus on Viitasaaren kaupungin EAKR-rahoitteinen hanke. Etätyötilan käyttö on maksutonta ja kaikille avointa. Etätyön tekemiseen vaaditaan ainoastaan oma kannettava tietokone. Puheluita ja videoyhteyksiä varten Lennättimessä on minineuvottelutila.

Merkittävä osa keväällä 2018 etätyötilana käynnistyneen ja osaamiskeskukseksi laajentuneen Lennättimen toimintaa ovat erilaiset koulutukset, tapahtumat ja verkostoituituminen. Niiden järjestämistä on jatkettu koronan vuoksi etäyhteyksillä. Lennätin tekee yhteistyötä monien eri organisaatioiden kanssa, esimerkiksi toukokuussa perjantaisin on järjestetty yrittäjien yhteiset aamukahvit Kehittämisyhtiö Witaksen ja sen toiminta-alueen yrittäjäyhdistysten kanssa.
“Koulutukset on siirretty onnistuneesti verkkoon ja niiden aiheissa on huomioitu koronatilanteessa esiin nousseet tarpeet. Esimerkiksi torstaina 4.6. järjestetään alueen yrittäjille suunnattu koulutus yrityksen toiminnan käynnistämisestä tauon jälkeen”, Karppinen toteaa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta