Faktaa vai valhetta? -luentosarja keskiviikkoisin 25.10.-8.11.2023 – Kirjastossa järjestettävät luennot ovat kaikille avoimia

Julkaistu 16.10.2023

Viitasaaren kirjastossa on tarjolla mielenkiintoinen ja kaikille hyödyllinen luentosarja kirjaston ja kansalaisopiston yhteistyönä. Keskiviikkoisin 25.10.-8.11. klo 17 järjestettävät luennot ovat kaikille avoimia.

Kirjaston Faktaa vai valhetta -hankkeen ja Viitaseudun opiston yhteinen luentosarja järjestetään kirjastossa loka-marraskuussa:
• Ke 25.10. klo 17 Voiko paikallislehden jakamaan tietoon luottaa?
Viitasaaren Seudun päätoimittaja Mari Waali kertoo toimitustyöstä, journalistin ohjeista, faktantarkistuksesta ja lähteiden käytöstä.
• Ke 1.11. klo 17 Miten minua huijataan verkossa?
Viitasaaren kaupungin tietosuojavastaava Tarja Tossavainen kertoo, kuinka toimit turvallisesti verkossa ja tunnistat valesivustot, verkkohuijarit ja tietojen kalastelun.
• Ke 8.11. klo 17 Kuinka tunnistan video- ja kuvahuijauksen?
Iso osa verkon harhaanjohtavasta sisällöstä on visuaalista. Faktabaarin vastaava toimittaja Pipsa Havula kertoo, miten opit tunnistamaan feikkivideot ja -kuvat.

Ei ennakkoilmoittautumista. Jokaisen luennon yhteyteen varataan aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Lämpimästi tervetuloa!

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta