H. G. Porthan -kunniapalkinto Arvo Pietiläiselle

Julkaistu 06.12.2021

Viitasaaren kaupunginhallitus on myöntänyt Vuoden 2021 H. G. Porthan –kunniapalkinnon Arvo Pietiläiselle yhteisöllisyyden hyväksi tehdystä monialaisesta työstä.

Arvo Pietiläinen on vuosien ajan aikana merkittävällä tavalla vaikuttanut Viitasaarella yhteisöllisessä toiminnassa. Arvo Pietiläisen ansioihin voidaan lukea ennen kaikkea uuttera kyläkulttuurin hyväksi tehty työ. Hän on Suovanlahden monitoimimiehenä tehnyt vuosikausia pyyteetöntä työtä tapahtumien järjestämisessä Suovanlahden Maamiesseuran, kylätoimikunnan että viitasaarelaisen reserviläistoiminnan aktiivina. Hän on ollut mukana kehittämässä mm. perinnetapahtumia, Traktorijatzeja, iltamia ja voimamieskisoja. Arvo Pietiläinen on myös veteraanityön aktiivi.

Arvo Pietiläisen asenteesta ja auttamishalusta kertoo mm. se, että hän on ollut aina valmis yhtä lailla tapahtuman vastuujärjestäjäksi kuin toimimaan talkoomiehenä järjestyksenvalvonnassa, makkaran myynnissä tai liikenteenohjauksessa. Pietiläisen lämminhenkinen ja huumorintajuinen asenne on tuttu monelle tapahtumakävijälle.

Henrik Gabriel Porthanin nimeä kantava kunniapalkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle viitasaarelaiselle kulttuurin tai muilla yhteiskuntaelämän aloilla, koko uran aikana tai vain jakovuonna, saavutetuista erityisen painavista ansioista. Palkinnon saajasta päättää Viitasaaren kaupunginhallitus kulttuurista vastaavaa viranhaltijaa kuultuaan.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta