H.G. Porthan -kunniapalkinto Janne Kinnuselle – Kaupunginjohtaja on vahvistanut laajasti viitasaarelaista identiteettiä ja tunnettuutta

Julkaistu 06.12.2022

Viitasaaren kaupunki on päättänyt myöntää Vuoden 2022 H.G. Porthan -kunniapalkinnon kaupunginjohtaja Janne Kinnuselle Viitasaaren hyväksi tehdystä monialaisesta työstä. Palkinto luovutettiin Kinnuselle Viitasaaren itsenäisyysjuhlassa seurakuntatalolla tiistaina 6.12.2022.

Tehtävässään Viitasaaren kaupunginjohtajana Janne Kinnunen on monipuolisella ja aktiivisella tavalla luonut edellytyksiä paikkakunnan kehittämiselle ja kaupunkilaisten toimeliaisuudelle. Kaupunginjohtajan tehtäväkenttä on nimen mukaisesti kokonaisvaltainen ja -vastuullinen. Kinnunen on esimerkillään ja uutteralla työllään huomioinut eri yhteistyötahot, olivat sitten kyseessä poliittiset päättäjät tai kaupungin henkilöstö, yritykset tai lukuisat järjestöt ja muut yhteisöt.

Tehty työ näkyy ennen kaikkea paikallisyhteisön ja tulevaisuudenuskon vahvistumisena. Rauhallisella ja analyyttisellä otteella ja seikkaperäisesti asioihin perehtyen hän on johtanut kaupunkia tuloksekkaasti vaihtuvien suhdanteiden vallitessa. Tehtävässään Janne Kinnunen on vahvistanut viitasaarelaista identiteettiä ja tunnettuutta laajasti maakunnassa ja koko Suomessa.

Lapsuutensa paikkakunnalla Viitasaarella Janne Kinnunen aloitti kaupunginjohtajana lokakuussa 2013. Aiemmin hän on johtanut Taivalkoskea ja Saarijärveä. Vuoden 2023 alusta hän aloittaa Mikkelin kaupunginjohtajana. Viitasaarella Kinnusen viimeinen työpäivä on 19. joulukuuta ja tehtävään haetaan jatkajaa. Kuntalaisilla ja yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus muistaa Janne Kinnusta maanantaina 12.12. klo 16–17 kaupungintalolla (Keskitie 10, Google Maps) ennen kaupunginvaltuuston kokousta. Tarjolla on kakkukahvit.

Henrik Gabriel Porthanin nimeä kantava kunniapalkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle viitasaarelaiselle kulttuurin tai muilla yhteiskuntaelämän aloilla, koko uran aikana tai vain jakovuonna, saavutetuista erityisen painavista ansioista. Palkinnon saajasta päättää Viitasaaren kaupunginhallitus kulttuurista vastaavaa viranhaltijaa kuultuaan.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta