Huomioi läheisesi toimintakyky Simmarin käyttäjänä – Uimahallissa kaikkien turvallisuus on tärkeää

Julkaistu 27.01.2023

Viitasaaren kaupungin liikuntapalvelut haluaa muistuttaa uimahallikävijöiden sukulaisia ja muita läheisiä uintiin liittyvistä riskeistä ja mahdollisista ennalta arvaamattomista tilanteista uimahallin tiloissa, jos läheisellä on esimerkiksi muistihäiriöön viittaavia oireita tai muuta olennaista toimintakykyyn vaikuttavaa. Talven aikana tehtyjen havaintojen mukaan uimahalli Simmarissa on vieraillut asiakkaita, joilla on esiintynyt tahatonta asiatonta käyttäytymistä ja muuta uimahallin sääntöjen vastaista toimintaa. Henkilöiden käyttäytymisessä on ollut viitteitä mahdollisista muistihäiriöistä. Jossain määrin tämä on ilmennyt esimerkiksi harhailuna hallin käytävillä.

Liikuntapalvelut suosittelee avustavan henkilön mukanaoloa, mikäli uimahallin kävijällä on havaittavissa esimerkiksi muistiongelmiin viittaavia muutoksia toimintakyvyssä. Uimahallin henkilökunta valvoo allasosastoa ja käy tarvittaessa sauna- ja pukutiloissa. Valvonta keskittyy kuitenkin allasosastolle, joten muiden tilojen jatkuva valvonta ei ole mahdollista. Uimahalli poikkeaa muista liikuntapaikoista erityisen korkeiden turvallisuus- ja hygieniavaatimusten vuoksi.

Liikuntapalvelut korostaa, että asiakkaiden turvallisuus ja yksityisyys ovat palvelun järjestäjälle ensiarvoisen tärkeitä. Toivomme, että kaikenikäisille ja -kuntoisille asiakkaille jää käynnistä sekä kehoa että mieltä virkistävä kokemus.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta