Hyvinvointialue siirtää viikonloppujen ja arkipyhien kiirevastaanoton Viitasaarelta Äänekoskelle 1.3.-2.6.2024 – Lue tarkemmat tiedot

Julkaistu 22.02.2024

Keski-Suomen hyvinvointialuee tekee terveysasemien kiirevastaanottoaikoihin muutoksia Viitasaarella ja Keuruulla sekä Muuramen sote-asemilla maalis- ja huhtikuun aikana.

Viitasaaren terveysaseman kiirevastaanotto siirretään viikonloppujen ja arkipyhien osalta 1.3.–2.6.2024 väliseksi ajaksi Äänekosken terveysasemalle. Äänekosken terveysaseman kiirevastaanotto palvelee Viitasaaren, Pihtiputaan sekä Kinnulan asukkaita viikonloppujen ja arkipyhien osalta kello 8–18.

Kiirevastaanoton (lähipäivystys) tiedot hyvinvointialueen verkkosivuilla

Muuramessa arki-iltakiirevastaanottoja lyhennetään 4.3.2024 alkaen kahdella tunnilla. Kiirevastaanotot tulevat tuolloin olemaan Muuramessa arkisin kello 16–18. Keuruun terveysaseman kiirevastaanotot lyhenevät huhtikuun alussa kahdella tunnilla. Maanantaista 1.4.2024 alkaen Keuruun kiirevastaanotot palvelevat arkisin kello 8–16 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 10–16.

Kiirevastaanottoaikojen supistusten syyt

Viitasaarella ja Keuruulla kiirevastaanottojen muutoksen syy hyvinvointialueen mukaan on pääasiassa lääkäripula. Tällä hetkellä Viitasaarella puuttuu 10 virkapohjasta 4 lääkäriä.  Myös Keuruulle on ollut hankaluuksia rekrytoida virkalääkäreitä. Keuruulla 12 virkapohjasta puuttuu 5 lääkäriä. Viitasaarella ja Keuruulla kiirevastaanottojen supistamisen vuoksi alueen asukkaita pystytään palvelemaan paremmin päiväaikaisilla kiirevastaanotto ajoilla, kun hoitajien ja lääkäreiden työpanosta voidaan keskittää virka-ajalle.

Kiirevastaanottopalvelun supistusten taustalla Muuramessa ovat hoitajavaje sekä iltakiirevastaanoton vähentynyt tarve ja käyttö. Muuramen terveysasemalla on viime aikoina käynyt viimeisten tuntien (kello 18–20) aikana keskimäärin kaksi potilasta. Syynä tähän on se, että Muuramen päiväaikainen kiirevastaanotto toimii paremmin ja kiirevastaanottoaika iltaisin on lähtökohtaisesti väestön kokoon ja sen tarpeisiin suhteutettuna ollut tavallista väljempi. Novan päivystyksen ruuhkiin tällä muutoksella ei ole oleellista merkitystä.

Uutinen hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta