Ilmastotavoitteita saavutettu Viitasaarella energiatehokkuudella – ”Paljon konkreettisia toimia”

Julkaistu 29.11.2019

Viitasaarella tehdään paljon konkreettista työtä ilmastotavoitteiden eteen, todettiin Keski-Suomen ilmasto-ohjelma 2030 -kuntakiertueen työpajassa. Erityisesti energiapuolella pikkasen parempi periferia on ollut aktiivinen: LED-valaistus, energiatehokkuuden seuraaminen ja tulevaisuudessa 100% uusiutuva sähkö kunnalle. Viitasaarella nähdään kiertotalouden edistämistyö vahvana osana elinkeinopolitiikkaa – tästä löytyy myös suoria ilmastokytköksiä.

Viitasaarella tehtiin 2010-luvun alussa ilmasto-ohjelma 2020. Vaikka sen kaikkia tavoitteita ei ole täytetty, on energiaan liittyvillä päätöksillä myös edistetty ilmastotoimia. Uusiutuvan lämmön lisäksi nyt ollaan menossa uusiutuvan sähkön ostoon kuntakilpailutuksessa. Öljyn käytöstä lämmityksessä on luovuttu lähes kokonaan.

Viitasaarella on vahva tahtotila ilmasto- ja ympäristötyöhön ja sitä halutaan vahvistaa entisestään. Aiemmin käytössä olleita hyviä käytäntöjä esimerkiksi hankintoihin liittyen voitaisiiin elvyttää. Työpajassa tärkeänä nähtiin myös tehdyistä toimista viestintä.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta