Ilmoittautuminen kuntavaalien 2021 kotiäänestykseen

Julkaistu 27.05.2021

Jos kykysi liikkua on siinä määrin rajoittunut, ettet pääse äänestys- etkä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, voit äänestää kotonasi. Myös samassa taloudessa asuva omaishoitaja voi äänestää samalla kertaa. Kotiäänestys onnistuu vain kotikunnassa.

Mikäli olet oikeutettu kotiäänestykseen, ilmoittaudu kotiäänestykseen viimeistään 1.6.2021 klo 16.00 mennessä. Voit ilmoittautua kotiäänestykseen soittamalla  numeroon 050 310 8050  tai  tekemällä kirjallisen ilmoituksen. Ilmoitukseen tulee laittaa äänestäjän tarkka osoite, puhelinnumero ja henkilötunnus kokonaisuudessaan sekä samat tiedot kotona äänestävän omaishoitajan osalta. Ilmoituksen voi tehdä äänestäjän puolesta myös hänen valitsemansa henkilö.

Kirjallisen ilmoituksen voi tehdä vapaamuotoisesti tai lomakkeella, joka on tulostettavissa kaupungin kotisivuilta (https://viitasaari.fi/kaupunki-ja-hallinto/kuntavaalit-2021/) tai oikeusministeriön vaalisivuilta (www.vaalit.fi) ja noudettavissa kaupungintalon neuvonnasta. Kirjallinen ilmoitus tulee allekirjoittaa ja palauttaa osoitteella Viitasaaren kaupungin keskusvaalilautakunta, Keskitie 10 44500 Viitasaari.

Kotiäänestys Viitasaarella tapahtuu perjantaina 4.6. ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan äänestäjälle ilmoittautumisajan päätyttyä.

Äänestäjän on kotiäänestyksessä esitettävä henkilöllisyystodistus tai muu riittävä selvitys henkilöllisyydestään.

Vaalitoimitsijan lisäksi kotiäänestyksessä tulee olla läsnä äänestäjän valitsema tai hyväksymä, 18 vuotta täyttänyt henkilö.

 

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta