IVS-hankkeessa kehitetään henkilöstöosaamista – ”Uusia yrityksiä otetaan jatkuvasti mukaan”

Julkaistu 29.11.2019

Minna Liminka LennättimessäSaarijärven-Viitasaaren seutukunnalla on käynnissä elinkeinojen kehittämiskokonaisuus, EKKO, jossa tuetaan yritysten kasvua ja seudun elinvoimaisuutta. Kokonaisuus koostuu kolmesta osahankkeesta, joista Invest in Staff (IVS) aloitti ensimmäisenä. HRD-asiantuntija Minna Liminka kertoo, että IVS-hankkeessa kehitetään yritysten henkilöstöosaamista ja samalla yrityksistä entistä kiinnostavampia työpaikkoja.

”Toimenpiteet lähtevät jokaisen yrityksen omista tarpeista. Hankkeen tarjonta perustuu alueen yrityksien toiveisiin, joista yksi oli henkilöstöosaamisen kehittäminen”, Liminka valottaa.

Limingan rinnalla IVS-hankkeessa toimii projektipäällikkö Lasse Krook. Tällä hetkellä hankkeessa on viisi yritystä, kaikkiaan mukaan mahtuu 25 yritystä.

”Nyt on hyvä aika ilmoittaa kiinnostuksestaan, sillä uusia yrityksiä otetaan jatkuvasti mukaan. Aikaa toimintaan on hyvin, sillä IVS-hanke aloitti elokuussa ja päättyy vuoden 2021 maaliskuussa.”

Kiinnostuessasi voit soittaa Minna Limingalle (040 631 5319) ja pyytää käymään, se ei sido mihinkään. Krook ja Liminka tekevät yrityksissä alkukartoituksen, jonka jälkeen edetään esille tuleviin asioihin.

Kahdessa yrityksessä on menossa henkilöstökyselyt, jotka on räätälöity kyseisten yritysten tarpeisiin. Viitasaarelta mukana ovat Mustaniemen teollisuusalueella lähekkäin sijaitsevat Maarla ja SopValm, jotka molemmat kuuluvat Maarla-konserniin.

”Maarlan ja SopValmin kanssa mietitään muun muassa sitä, miten yhteistyötä yritysten henkilöstön välillä voidaan lisätä.”

Hankkeen myötä yrityksiin saadaan käytännön työkaluja, jotka lisäävät työntekijöiden hyvinvointia ja jatkuvaa oppimista.

”Yrityksissä olevat erilaiset persoonat ja osaamiset ovat voimavaroja. Myös henkilöstön erilaiset piilevät taidot voidaan saada esiin ja vahvistaa yrityksiä tuon osaamisen avulla.”

Yrityksen johtoon IVS-hankkeen kehittämistoimienpiteet tuovat rekrytointiosaamista ja perehdytykseen tehokkuutta. EKKO-kehittämiskokonaisuudessa kehitetään pohjoista Keski-Suomea kilpailukykyisemmäksi toiminta-alueeksi Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan yhteistyöllä. IVS-hanketta hallinnoi Pohjoisen Keski-Suomen Ammattiopisto.

”Pokelta löytyy ammatillisia opettajia, jotka voivat tulla yrityksiin kouluttamaan tiettyyn tarpeeseen. Heidän toteuttamansa päivän koulutus kuuluu hankkeen osallistumismaksuun, lisäksi hankkeen kautta voidaan tuoda muutakin koulutusta edullisesti.”

Kahdessa muussa osahankkeessa vastuutahoina ovat alueella toimivat kehittämisyhtiöt.

”Halutessaan yritys voi osallistua jokaiseen osahankkeeseen, mutta yhteen osallistuminen ei edellytä sitoutumista kaikkiin.”, Liminka kertoo.

IVS-hankkeen lisäksi osahankkeita ovat Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen (Kehittämisyhtiö Witas), joka keskittyy ratkaisemaan yritysten työvoimatarpeita, sekä Yrityspalvelujärjestelmä uuden liiketoiminnan luomiseen (Kehittämisyhtiö Karstulanseutu) , jossa rakennetaan alueen yhtenäistä ja selkeää viestintä- ja markkinointialustaa. Näissä hankkeissa toimenpiteet käynnistyvät vuodenvaihteessa. Kehittämiskokonaisuuden osahankkeiden päätyttyä hankkeissa luodut kehittämisen prosessit jäävät palvelemaan alueen nykyisiä ja uusia yrityksiä myös tulevaisuudessa.

Lasse Krook

Projektipäällikkö

040 484 2178 Soita

Yksikkö

Pohjoisen Keski-Suomen Ammattiopisto

Toimipaikka

Invest in Staff -hanke

Minna Liminka

HRD-asiantuntija

040 631 5319 Soita

Yksikkö

Pohjoisen Keski-Suomen Ammattiopisto

Toimipaikka

Invest in Staff -hanke

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta