Jätteiden lajitteluasema avataan Viitasaarella 15.5.2024 – Sammakkokankaan asemalla otetaan vastaan myös poistotekstiilejä

Julkaistu 02.05.2023

Viitasaaren kaupungin itse aiemmin hoitamat jätehuollon palvelutehtävät siirrettiin vuoden 2023 alusta alkaen useiden kuntien omistamalle Sammakkokangas Oy:lle. Jätehuollon viranomaistehtävät ovat puolestaan alueellisen Sydän-Suomen jätelautakunnan vastuulla (mm. jätehuoltomääräykset ja -taksat). Ajantasaiset tiedot ovat kootusti Sammakkokankaan verkkosivuilla, jossa on oma osionsa Viitasaaren ja Pihtiputaan asioille.

Muutosten vuoksi Viitasaaren jätteiden lajitteluasema Vaarinvuoressa on ollut väliaikaisesti suljettuna. Sammakkokankaan ylläpitämänä lajitteluasema avataan 15.5.2023 Jatkossa lajitteluasema on auki kolmena päivänä viikossa, ma-ti klo 10-16 ja ke 10-18. Lajitteluaseman osoite on Vaarinvuorentie 77 (Google Maps).

Lajitteluasemalla otetaan vastaan kotitalouksien ja yritysten pienkuormia. Pienkuormia ovat henkilö- tai pakettiautolla ja peräkärryllä toimitettavat kuormat. Traktori- ja vaihtolavakuormat tulee toimittaa Sammakkokankaan jätekeskukseen Saarijärvelle.

Puutarhajätettä Viitasaaren lajitteluasemalla otetaan vastaan 15.5.2024 alkaen aseman aukioloaikoina ja vastaanotto kestää kesäkuun loppuun asti. Kotitalouksien puutarhajätteen vastaanotto on maksutonta.

Myös sähkölaitteita sekä esimerkiksi vaarallisia jätteitä otetaan lajitteluasemalla sen avaamisesta lähtien.

Samoin uutena jätejakeena kerättävä poistotekstiiliä vastaanotetaan lajitteluasemalla. Poistotekstiiliä otetaan Viitasaaren asemalla vastaan heti aseman auettua. Poistotekstiilikeräykseen voi laittaaa kuivat ja puhtaat, käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit, kuten housut, hameet ja paidat sekä lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat. Pakkaa tekstiilit suljettuun muovipussiin. Kosteat, homeiset, vahvasti haisevat tai tekstiilituholaisia sisältävät tekstiilit eivät kuulu poistotekstiilikeräykseen, vaan sekajätteeseen kiinteistön omaan tai aluekeräyspistettä käytettäessä sen sekajäteastiaan.

Kaikki jätteiden lajitteluasemalla vastaanotettavat jätejakeet, niiden kuvaukset ja vastaanottomaksut Sammakkokankaan verkkosivuilla.

Jätehuollon palvelutehtävien siirto ei aiheuta muutoksia vuoden 2023 aikana kiinteistökohtaisten jäteastioiden tai aluekeräyspisteiden käyttöön Viitasaarella.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta