Jazzklubilla kesäkuussa legenda Eero Koivistoinen – Jazzia Lyhty Viitasaaressa keskiviikkona 14.6.2023

Julkaistu 25.05.2023

Kesäkuussa Jazz Jkl Collectiven solistina Viitasaaren Jazzklubilla vierailee suomijazzin ehdoton legenda, saksofonisti Eero Koivistoinen. Lyhty Viitasaaren tunnelmallisessa ympäristössä keskiviikkona 14.6. klo 19 järjestettävän jazzklubin ohjelmassa on sävellyksiä Koivistoisen pitkän uran varrelta sekä solistivieraan omia lempistandardeja. Jazzklubitoimintaa on Viitasaarella eri ympäristöissä ympäri vuoden ja se toteutetaan Viitasaaren kaupungin ja Jazz Jkl Collectiven yhteistyönä.

Eero Koivistoisella on vahva asema kotimaisen jazzin ja musiikin historiassa. Maineikkaassa Berklee School of Musicissa opiskellut ja Amerikan vuosinaan mm. Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Randy Breckerin ja John Scofieldin kanssa työskennellyt saksofonisti toimi aktiivisessa roolissa tuodessaan Suomeen amerikkalaisen jazzin uusia virtauksia. Koivistoinen on tunnetuimpia suomalaisia jazzmuusikoita.

Koivistoisen 1960-luvun loppupuolelta alkanut levytystuotanto on poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen. Hänelle myönnettiin Suomen Jazzliiton kaikkien aikojen ensimmäinen Yrjö-palkinto vuonna 1967. Koivistoisen tuorein levytys julkaistiin viime syksyllä, samoin kuin omaelämänkerta Lennosta kii!.

Eero Koivistoinen – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Viitasaaren jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Eero Koivistoinen Ravintola Lyhdyssä ke 14.6. klo 19. Liput 15/10 €.

Lippuja voi varata ennakkoon verkkolomakkeella

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta