Kaksi ehdokasta kaupunginjohtajaksi julkiseen haastatteluun – Vanhan paloaseman myynnistä lisäselvityksiä

Julkaistu 13.02.2023

Kaupunginjohtajan viran täyttämiseksi Viitasaarella on haastateltu virkaa hakeneita ja suostumuksensa antaneita tällä ja viime viikolla. Maanantaina 13.2.2023 Viitasaaren kaupunginhallitus päätti kutsua valtuustoryhmien julkiseen haastatteluun maanantaina 20.2. Helena Vuopionperä-Kovasen ja Eino Nissisen. Kaupunginhallitus arvioi kyseisten henkilöiden suoriutuneen parhaiten haastatteluissa. Ensi maanantain haastattelu- ja esittäytymistilaisuus on kaikille kuntalaisille avoin ja se kuvataan suorana lähetyksenä internetiin. Tilaisuus järjestetään maanantaina 20.2. klo 16 alkaen, lue lisää.

Kaupunki haluaa varmistaa osaltaan toisen asteen opiskelijoiden liikkumista Nelostietä Pihtiputaan, Viitasaaren ja Äänekosken välillä. Kaupunginhallitus päätti käyttää aiemmin tehdyn sopimuksen optiovuoden lukuvuodelle 2023-2024 ja maksaa osan välin liikennöinnistä syntyvistä kustannuksista. Koulujen päättymis- ja alkamisaikaan sopiva yhteys on tärkeä erityisesti Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston opiskelijoille, jotka käyvät Pihtiputaalta Viitasaarella ja Viitasaarelta Äänekoskella. Aiemman jaon mukaan Viitasaari maksaa kustannuksista 10 prosenttia, Äänekoski 20 % ja ELY-keskus 70 %.

Kaupunginhallitus siirsi vanhan paloaseman myyntiin liittyvää päätöstä jättämällä sen pöydälle lisäselvityksiä varten. Kaupunki sai 201 000 euron tarjouksen vanhasta paloasemasta. Kiinteistöön on suunniteltu yritystoimintaa, jonka pääpaino on maanrakennus-, koneurakointi-, autokorjaamo- ja varastotoiminnassa. Vanha paloasema oli avoimessa huutokaupassa Huutokaupat.com-palvelussa. 2. helmikuuta päättyneeseen huutokauppaan osallistui 11 tarjoajaa, jotka jättivät yhteensä 114 tarjousta. Yli 100 000 euron kiinteän omaisuuden myynnistä päättää lopulta kaupunginvaltuusto hallintosäännön mukaan.

Koska Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan Wiitaunioni-kuntapariyhteistyö päättyy vuoden 2023 lopussa, Viitasaari toteuttaa jatkossa hallinnon tukipalvelut nykyisestä poikkeavalla tavalla. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että talous- ja palkkahallinnon palvelut ostetaan vuodesta 2024 alkaen Monetra Keski-Suomi Oy:lta. Monetra Oy on kuntaomisteinen konserni ja Monetra Keski-Suomi on talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus, jonka toimipiste on Jyväskylässä. Viitasaaren kaupunki liittyi Monetra Keski-Suomen osakkaaksi tammikuussa 2023.

Kaupunginhallitus käsitteli myös vuoden 2022 aloitteita, joiden osan käsittely on kesken. Aloitteisiin voi tutustua koosteessa (PDF).

Maanantain kokouksessa käsiteltiin myös muun muassa verotuloja ja ehkäisevän päihdetyön siirtymistä sivistystoimelle. Päätöksiin voi tutustua pöytäkirjassa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta