Kaksoiselämää-musiikkinäytelmä Viitasaarella – Esitys teatterilla torstaina 29.2.2024

Julkaistu 19.02.2024

Kaksoiselämää-musiikkinäytelmä nähdään pikkasen paremmassa periferiassa torstaina 29.2.2024, kun Teatteri Eurooppa Neljä tuo kehutun esityksensä Viitasaaren teatteriin. Kaksoiselämää on huumorin sävyttämä tarina entisestä rock-tähdestä, pienen ihmisen suuruudesta ja suurten valintojen vaikeudesta. Ja suuresta rakkaudesta. Kunnianosoitus Juice Leskisen elämäntyölle.

Tapahtuma yhteistyössä kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

KAKSOISELÄMÄÄ

To 29.2.2024 klo 18 Viitasaaren teatteri, Koulukuja 8 (Google Maps), 44500 Viitasaari

Einari on jättänyt kiertue-elämän taakseen. Hän pyörittää Puolikuu-baariaan yhdessä sisarensa Satun ja raskaana olevan naisystävänsä Mollan kanssa. Samassa jamassa on hänen kaverinsa Heikki, joka on vaimoineen ryhtynyt vaatemyyjäksi.

Parhaat päivänsä nähnyt rokkitähti tasapainoilee nyt masennuksen, viinan, parisuhteen ja rahahuolien keskellä. Ovi toisensa jälkeen on sulkeutunut. Sitten kuvioita ilmestyy sotkemaan Mari, nainen menneisyydestä. Onko hänellä käsissään tulevaisuuden avaimet? Vai hukkuvatko avaimet kokonaan?

Kaksoiselämää on Juice Leskisen laulujen siivittämä ja huumorin sävyttämä tarina pienen ihmisen suuruudesta ja suurten valintojen vaikeudesta. Se on myös ajankuva 90-luvun alun Suomesta, jolloin tuhansien ihmisten toivo hiipui talouspolitiikan myllerryksessä. Kuitenkin, elämän ristiaallokossa tarinan pääosaan nousee rakkaus.

Soundi-lehden päätoimittajanakin tutuksi tulleen Timo Kanervan kynäilemä musiikkinäytelmä sai kantaesityksensä keväällä 2020 Kuopion Kaupunginteatterissa, jonne sen ohjasi Olli-Matti Oinonen. Musiikkinäytelmä on kunnianosoitus Juice Leskisen elämäntyölle, ja näytelmässä roolihahmojen tunteita tulkitaan hänen ainutlaatuisen tuotantonsa kautta. Nyt juttu herää eloon Teatteri Eurooppa Neljän kiertueversiona, ja sen ohjaa jyväskyläläinen teatterikonkari Antti Viitamäki.

Lavalla nähdään perinteiseen malliin TE4:n näyttelijänelikko sekä tietenkin Suomen kovin teatteribändi. Ensi-ilta oli lauantaina 27.1.2024 Jyväskylässä TE4 Klubilla.

Esitys pyörii loppuunmyydyille katsomoille ympäri Suomea. Näytelmän rooleissa nähdään Neija Välilä, Anni Pesonen, Hannu Rantala ja Jari Silventoinen. Musiikista ja sivurooleista vastaa TE4 Band Toni Lepistö, Lasse Asu, Jaakko Peltonen ja Jaska Tabell.

 

Liput
25€ peruslippu
22€ eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt
-2€ S-Etu
Lippuvaraukset ja tiedustelut: Teatteri Eurooppa Neljä, puh: 040 3000 800, toimisto@te4.fi, https://www.lippu.fi

Käsikirjoitus: Timo Kanerva
Dramaturgia: Antti Viitamäki ja työryhmä
Ohjaus: Antti Viitamäki
Rooleissa: Neija Välilä, Anni Pesonen, Hannu Rantala ja Jari Silventoinen
TE4 Band: Toni Lepistö, Lasse Asu, Jaakko Peltonen Ja Jaska Tabell
Puvut: Silke Valkeinen
Lavastus, valot ja äänet: Ville-Matti Laine
Lavastusgrafiikka: Antti Viitamäki
Kuvat: Jiri Halttunen
Grafiikka: Jukka Korpela
Einari-juliste: Juho Juntunen

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta