Kansalaisopiston opinto-opas julkaistu – Ensimmäiset ilmoittautumiset alkavat tiistaina 17.8.2021

Julkaistu 13.08.2021

HUOM. Uutinen koskee syksyn 2021 ilmoittautumista, lue 2022 ilmoittautumisesta artikkeli Kansalaisopiston opintotarjonta julkaistu – Ilmoittaudu Viitaseudun opiston kursseille 29.8. alkaen

Viitaseudun opiston lukuvuoden 2021-22 opinto-opas on luettavissa e-julkaisuna opiston verkkosivuilla. Painettu opinto-opas jaetaan koteihin 19. elokuuta. Opasta ei jaeta, mikäli asiakkaalla on mainoskielto. Oppaita on saatavilla myös kirjastoissa ja kunnan- sekä kaupungintalolla.

Ilmoittautuminen alkaa kokonaisuudessaan 30.8. klo 8.00. Kaikille koko lukuvuoden kestäville kursseille tulee ilmoittautua 7.9. mennessä. Tämän jälkeen ilmoittautuminen suljetaan, ja avataan taas alkavien kurssien osalta uudelleen 13.9. Joillekin yksittäisille kursseille, kuten lasten voimistelukouluihin, 1.-6.-luokkalaisten kässäkerhoon, intuitiivisen kirjoittamisen kesäkurssille sekä Korppisen kotiseutu- ja luontopiiriin, ilmoittaudutaan jo 17.8. klo 7.30 alkaen. Lyhytkursseilla ja 17.8. aukeavilla kursseilla on omat viimeiset ilmoittautumispäivänsä. Ilmoittautua voi osoitteessa opistopalvelut.fi/viitaseutu tai puhelimitse 040 860 0767.

Opiston toiminta alkaa kokonaisuudessaan viikolla 37. Opetusohjelman uutuuskurssien valikoimassa korostuvat etenkin perheiden yhteinen tekeminen, ruoka- ja luontoharrastukset sekä erikoiskurssit. Pihtiputaalla pääsee tekemään muun muassa perheen yhteisiä nikkarointeja, laulamaan karjalaisia kansanlauluja, hikoilemaan pump-tunnilla ja tutustumaan terapeuttiseen kirjoittamiseen. Viitasaarella on tarjolla taas tankotanssia, laitesukellusta, venäläisen ruoan kokkaamista ja lintubongausta.

Opiston toiminnassa noudatetaan kulloinkin voimassaolevia THL:n, OKM:n ja Wiitaunionin suosituksia. Opiskelijoille tärkein neuvo on, että tunneille ei tule saapua oireisena. Opistolta muistutetaan myös, että kurssille tultaessa ja sieltä lähtiessä pestään kädet tai käytetään käsidesiä. Maskisuositus on voimassa yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. Jokainen kurssilainen on myös omalta osaltaan turvaamassa sitä, että riittävät turvavälit säilyvät.

Syksy tuo tullessaan myös muutoksia opiston maksuehtoihin. Aktiivisen opiskelijan paljousalennus, kausikorti, laajenee käsittämään myös kieli- ja ruokakurssit. Uudistuksen avulla halutaan antaa opiskelijoille mahdollisuus monipuolisempaan harrastamiseen ja oppimiseen. Muutoksen vuoksi kausikorttia ei voi kuitenkaan enää maksaa työsuhde-eduilla.

Painettuun opinto-oppaaseen on ehtinyt jo tulla muutamia muutoksia. Opisto tiedottaa muutoksista ja lisäyksistä ajantasaisesti omilla kotisivuillaan sekä Instagram– ja Facebook-tileillään sekä Kotiseudun Sanomien opistopalstalla,

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta